Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Nærbilde av en saftig cookie brownie med mørk sjokolade og et hint av Maldon saltflak.

Cookie brownie


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Description

12 kaker


Ingredients

Scale
  • 200 g mørk sjokolade
  • 75 g smør
  • 100 g brunt sukker
  • 75 g hvitt sukker
  • 2 egg, romtemperert
  • 150 g hvetemel
  • 1 ss kakaopulver
  • 1/4 ts salt
  • 12 ts espresso pulver (kan sløyfes)
  • Maldon saltflak til topping

Instructions

  1. Smelt sjokolade og smør over vannbad. Bland sammen og la det avkjøles litt.
  2. Pisk egg, brunt sukker og hvitt sukker sammen til en luftig eggedosis i en bolle.
  3. Tilsett den smeltede sjokoladeblandingen i eggedosisen, og pisk lett sammen.
  4. Sikt inn de tørre ingrediensene (hvetemel, kakaopulver, salt og espresso pulver) og vend forsiktig inn. Ikke pisk mer enn nødvendig.
  5. Bruk en isskje til å forme deigen til kuler og legg dem på et stekebrett dekket med bakepapir. Strø over litt Maldon saltflak.
  6. Stek på 180°C i 9-10 minutter.

Notes

Tips:

  • Hvis du ønsker ekstra smak, kan du også tilsette litt espresso pulver i deigen (det gir en subtil, men fantastisk dybde til sjokoladen).
  • Det kan også være lurt å bruke kvalitets mørk sjokolade for best mulig smak.

Serveringstips:

Server browniesene som de er, eller sammen med et glass kald melk eller en kopp kaffe for en perfekt kombinasjon.