Description
12 kaker
Ingredients
Scale
- 200 g mørk sjokolade
- 75 g smør
- 100 g brunt sukker
- 75 g hvitt sukker
- 2 egg, romtemperert
- 150 g hvetemel
- 1 ss kakaopulver
- 1/4 ts salt
- 1–2 ts espresso pulver (kan sløyfes)
- Maldon saltflak til topping
Instructions
- Smelt sjokolade og smør over vannbad. Bland sammen og la det avkjøles litt.
- Pisk egg, brunt sukker og hvitt sukker sammen til en luftig eggedosis i en bolle.
- Tilsett den smeltede sjokoladeblandingen i eggedosisen, og pisk lett sammen.
- Sikt inn de tørre ingrediensene (hvetemel, kakaopulver, salt og espresso pulver) og vend forsiktig inn. Ikke pisk mer enn nødvendig.
- Bruk en isskje til å forme deigen til kuler og legg dem på et stekebrett dekket med bakepapir. Strø over litt Maldon saltflak.
- Stek på 180°C i 9-10 minutter.
Notes
Tips:
- Hvis du ønsker ekstra smak, kan du også tilsette litt espresso pulver i deigen (det gir en subtil, men fantastisk dybde til sjokoladen).
- Det kan også være lurt å bruke kvalitets mørk sjokolade for best mulig smak.
Serveringstips:
Server browniesene som de er, eller sammen med et glass kald melk eller en kopp kaffe for en perfekt kombinasjon.