Fredagstaco
Skal du ha taco i dag? Det skal jeg, et skikkelig mexicansk/norsk måltid 🙂 Jeg laget burritos forrige helg og hadde brune bønner sammen med kjøttdeigen, to smaker som virkelig går godt sammen og det metter skikkelig. Server med godt tilbehør, som salsa, guacamole, rømme og en god salat.
PrintBurritos med kjøtt og bønner
5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star
No reviews
- Author: Renate Rust
Ingredients
- 1 ss olivenolje
- 400 g kjøttdeig
- 1/2 rødløk, finhakket
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 rød chili, finhakket
- 2 ss tacokrydder (eller en pakke)
- 1 pk brune bønner (285g)
- 1 neve frisk koriander
- 6 tortilla lefser
- 250 g revet ost
Instructions
- Stek løk til den er blitt blank og mør, tilsett kjøttdeig og stek sammen med løken til kjøttet er gjennomstekt.
- Tilsett hvitløk,chili, tacokrydder og bønnene sammen med en liten skvett vann, la det surre til vannet er kokt inn.
- Ha alt over i en foodprossesor, tilsett koriander og kjør til en fin blanding.
- Fordel kjøttet midt på tortilla lefser og ha litt ost over fyllet, brett så tortillaen sammen slik den er tett.
- Legg de over i en ildfast form og dryss litt ost over og stek i en forvarmet ovn på 225C cirka 10 minutter til osten er smeltet.
Ferdigkjøpt salsa
Hjemmelaget salsa er selvfølgelig best, jeg har tidligere publisert hvordan jeg lager den her. Men når jeg tar en snarvei å kjøper et glass salsa, bruker jeg piffe den litt opp, eller som jeg brukte å si sprite den opp, men siden en venninne av meg faktisk trodde jeg hadde sprit i salsaen har jeg dropper det utrykket. Det jeg gjør er å kutte opp noen ekstra cherrytomater, en neve finhakket koriander, ca.1 ss finhakket syltet jalapeno og en vårløk som jeg kutter opp i tynne skiver, rører alt godt sammen og vips så har jeg en nesten hjemmelaget salsa.