Burritos med kjøtt og bønner

burritos med kjøtt og bønner

Fredagstaco

Skal du ha taco i dag? Det skal jeg, et skikkelig mexicansk/norsk måltid 🙂 Jeg laget burritos forrige helg og hadde brune bønner sammen med kjøttdeigen, to smaker som virkelig går godt sammen og det metter skikkelig. Server med godt tilbehør, som salsa, guacamole, rømme og en god salat.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
burritos med kjøtt og bønner

Burritos med kjøtt og bønner


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Ingredients

Scale
  • 1 ss olivenolje
  • 400 g kjøttdeig
  • 1/2 rødløk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 rød chili, finhakket
  • 2 ss tacokrydder (eller en pakke)
  • 1 pk brune bønner (285g)
  • 1 neve frisk koriander
  • 6 tortilla lefser
  • 250 g revet ost
 

Instructions

  1. Stek løk til den er blitt blank og mør, tilsett kjøttdeig og stek sammen med løken til kjøttet er gjennomstekt.
  2. Tilsett hvitløk,chili, tacokrydder og bønnene sammen med en liten skvett vann, la det surre til vannet er kokt inn.
  3. Ha alt over i en foodprossesor, tilsett koriander og kjør til en fin blanding.
  4. Fordel kjøttet midt på tortilla lefser og ha litt ost over fyllet, brett så tortillaen sammen slik den er tett.
  5. Legg de over i en ildfast form og dryss litt ost over og stek i en forvarmet ovn på 225C cirka 10 minutter til osten er smeltet.

burritos med kjøtt og bønner

Ferdigkjøpt salsa

Hjemmelaget salsa er selvfølgelig best, jeg har tidligere publisert hvordan jeg lager den her. Men når jeg tar en snarvei å kjøper et glass salsa, bruker jeg piffe den litt opp, eller som jeg brukte å si sprite den opp, men siden en venninne av meg faktisk trodde jeg hadde sprit i salsaen har jeg dropper det utrykket. Det jeg gjør er å kutte opp noen ekstra cherrytomater, en neve finhakket koriander, ca.1 ss finhakket syltet jalapeno og en vårløk som jeg kutter opp i tynne skiver, rører alt godt sammen og vips så har jeg en nesten hjemmelaget salsa.

burritos med kjøtt og bønnerburritos med kjøtt og bønner

fortsatt sulten? her er mer...
Cookie brownie

Nærbilde av en saftig cookie brownie med mørk sjokolade og et hint av Maldon saltflak.

Cookie Brownie med Maldon Saltflak – Den Perfekte Kombinasjonen!

Er du på jakt etter en oppskrift som kombinerer den rike smaken av mørk sjokolade med et hint av salt? Da er disse cookie brownies med Maldon saltflak akkurat det du trenger!

Disse browniesene er perfekt balansert – myke og seige på innsiden, med en deilig sprø kant. Det er noe magisk med den enkle kombinasjonen av mørk sjokolade og et lett dryss med Maldon saltflak. Saltet fremhever den intense sjokoladesmaken og gir et ekstra lag med kompleksitet som gjør disse browniesene helt uimotståelige. (mer…)

Kjøttsuppe med røkt svinekam

Kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker som gulrot, potet, sellerirot, og purre.

Klassisk kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker

Denne klassiske kjøttsuppen er full av smak fra sesongens beste rotgrønnsaker. Røkt svinekam gir suppen en deilig dybde, mens grønnsakene tilfører friskhet og tekstur. Perfekt for kalde høstdager når du trenger noe som både varmer og metter. Server gjerne med flatbrød eller godt brød for en ekstra god opplevelse. (mer…)

Matpakkebrød i langpanne

Matpakkebrød i langpanne

Enkelt å lage, perfekte til matpakken  

Dette matpakkebrødet er superenkelt å lage, perfekt til travle dager. Du trenger verken å kjevle eller forme brødet – bare klem deigen flat i en langpanne og del opp i ruter. Dette gir myke og luftige brød som er perfekte til matpakken. (mer…)