Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Brune pinner sju slag

Brune pinner


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Ingredients

Scale
  • 200 g smør, mykt
  • 200 g sukker
  • 1 ss sirup, lys eller mørk
  • 1 ts natron
  • 1 ts vaniljesukker
  • 0,5 ts kanel
  • 300 g hvetemel

Topping:

  • egg til pensling
  • 0,5 dl mandler, finhakket
  • 1 ss perlesukker

Instructions

  1. Pisk smør og sukker til en lys og luftig masse.
  2. Ha i sirup og de tørre ingrediensene, elt til en fast deig.
  3. Del deigen i fire, rull hver del til pølser som er nesten like lange som stekebrettet.
  4. Plasser to pølser på et stekbrett, klem hver pølse flate til de er ca 8 mm tykk.
  5. Pensle med egg og strø over mandler og perlesukker.
  6. Stek i en forvarmet ovn på 180C grader i ca 15 minutter, de skal bli lett gylden på farge.
  7. Skjær opp kakene på skrå i 1-1,5 cm strimler når de fortsatt er varme.