Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Brokkolisalat med kylling og blåbær

Brokkolisalat med kylling og blåbær


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Ingredients

Scale
  • 2 kyllingfileter
  • 1 brokkoli, grovhakket
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 ss olivenolje
  • litt sitronsaft
  • 2 vårløk, tynne skiver
  • 1 dl rosiner
  • 100 g blåbær
  • 1 avokado

Dressing:

  • 1 dl yoghurt naturell
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ss olivenolje
  • 1/2 ts dijonsennep
  • 1/21 ts akasiehonning
  • salt og pepper

Instructions

  1. Stek kyllingfiletene i en stekepanne med litt olje, krydre de godt med salt og pepper. Legg de til sides og la de avkjøle litt mens du lager salaten og dressingen.
  2. Rens brokkolien og grovhakk, kjernen i stilken er også god å bruke.
  3. Bland sammen olivenolje, sitronsaft og hvitløk, fordel over salaten med brokkoli, rosiner, vårløk og blåbær.
  4. Lag dressingen, smak til med salt og pepper og hvor mye honning du vil ha i dressingen. Om den er litt tykk kan du blande inn litt vann til ønsket konsistens.
  5. Skjær kyllingfiletene i tynne skiver, legg den på toppen av salaten sammen med skiver av avokado.