Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Brokkoligrateng med hvite bønner

Brokkoligrateng med hvite bønner


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Ingredients

Scale
  • 1 brokkoli
  • 1 pk hvite bønner
  • 1 ss smør
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ss hvetemel
  • 3 dl melk
  • 3 ss revet parmesan
  • 1/4 ts salt, smak til
  • 1/4 cayenne pepper eller sort pepper
  • 150 g revet hvitost
  • Chorizopølse

Instructions

  1. Sett stekeovnen til 220°C varmluft.
  2. Skjær brokkolien opp i store buketter, rensk stilken og del den inn i grove biter. 
  3. Smelt smør i en kasserolle, surr hvitløken litt. Pisk inn mel og tilsett melk, rør godt. La sausen små koke 5 minutter før du tilsetter parmesan. Smak til med salt og cayennepepper.
  4. Kok opp lettsaltet vann og kok brokkoliene i 1 minutter. Sil godt av vannet av både brokkolien og bønnene, ha over i en ildfast form. 
  5. Ha over sausen og strø over revet ost og stek i 10-15 minutter til osten er gylden. 
  6. Topp med stek chorizopølse.