Brokkoligrateng med hvite bønner

Brokkoligrateng med hvite bønner

Brokkoli og bønner er supermat som jeg prøver å spise mer av, her har jeg brukt de sammen og laget en grateng. For mer å få ekstra smak har jeg toppet gratengen med litt stekt chorizopølse.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Brokkoligrateng med hvite bønner

Brokkoligrateng med hvite bønner


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Ingredients

Scale
  • 1 brokkoli
  • 1 pk hvite bønner
  • 1 ss smør
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ss hvetemel
  • 3 dl melk
  • 3 ss revet parmesan
  • 1/4 ts salt, smak til
  • 1/4 cayenne pepper eller sort pepper
  • 150 g revet hvitost
  • Chorizopølse

Instructions

  1. Sett stekeovnen til 220°C varmluft.
  2. Skjær brokkolien opp i store buketter, rensk stilken og del den inn i grove biter. 
  3. Smelt smør i en kasserolle, surr hvitløken litt. Pisk inn mel og tilsett melk, rør godt. La sausen små koke 5 minutter før du tilsetter parmesan. Smak til med salt og cayennepepper.
  4. Kok opp lettsaltet vann og kok brokkoliene i 1 minutter. Sil godt av vannet av både brokkolien og bønnene, ha over i en ildfast form. 
  5. Ha over sausen og strø over revet ost og stek i 10-15 minutter til osten er gylden. 
  6. Topp med stek chorizopølse.

Brokkoligrateng med hvite bønnerBrokkoligrateng med hvite bønner

fortsatt sulten? her er mer...
Cookie brownie

Nærbilde av en saftig cookie brownie med mørk sjokolade og et hint av Maldon saltflak.

Cookie Brownie med Maldon Saltflak – Den Perfekte Kombinasjonen!

Er du på jakt etter en oppskrift som kombinerer den rike smaken av mørk sjokolade med et hint av salt? Da er disse cookie brownies med Maldon saltflak akkurat det du trenger!

Disse browniesene er perfekt balansert – myke og seige på innsiden, med en deilig sprø kant. Det er noe magisk med den enkle kombinasjonen av mørk sjokolade og et lett dryss med Maldon saltflak. Saltet fremhever den intense sjokoladesmaken og gir et ekstra lag med kompleksitet som gjør disse browniesene helt uimotståelige. (mer…)

Kjøttsuppe med røkt svinekam

Kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker som gulrot, potet, sellerirot, og purre.

Klassisk kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker

Denne klassiske kjøttsuppen er full av smak fra sesongens beste rotgrønnsaker. Røkt svinekam gir suppen en deilig dybde, mens grønnsakene tilfører friskhet og tekstur. Perfekt for kalde høstdager når du trenger noe som både varmer og metter. Server gjerne med flatbrød eller godt brød for en ekstra god opplevelse. (mer…)

Matpakkebrød i langpanne

Matpakkebrød i langpanne

Enkelt å lage, perfekte til matpakken  

Dette matpakkebrødet er superenkelt å lage, perfekt til travle dager. Du trenger verken å kjevle eller forme brødet – bare klem deigen flat i en langpanne og del opp i ruter. Dette gir myke og luftige brød som er perfekte til matpakken. (mer…)