Brokkoli og bønner er supermat som jeg prøver å spise mer av, her har jeg brukt de sammen og laget en grateng. For mer å få ekstra smak har jeg toppet gratengen med litt stekt chorizopølse.
PrintBrokkoligrateng med hvite bønner
5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star
No reviews
- Author: Renate Rust
Ingredients
Scale
- 1 brokkoli
- 1 pk hvite bønner
- 1 ss smør
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 1 ss hvetemel
- 3 dl melk
- 3 ss revet parmesan
- 1/4 ts salt, smak til
- 1/4 cayenne pepper eller sort pepper
- 150 g revet hvitost
- Chorizopølse
Instructions
- Sett stekeovnen til 220°C varmluft.
- Skjær brokkolien opp i store buketter, rensk stilken og del den inn i grove biter.
- Smelt smør i en kasserolle, surr hvitløken litt. Pisk inn mel og tilsett melk, rør godt. La sausen små koke 5 minutter før du tilsetter parmesan. Smak til med salt og cayennepepper.
- Kok opp lettsaltet vann og kok brokkoliene i 1 minutter. Sil godt av vannet av både brokkolien og bønnene, ha over i en ildfast form.
- Ha over sausen og strø over revet ost og stek i 10-15 minutter til osten er gylden.
- Topp med stek chorizopølse.