Description
4 porsjoner
Ingredients
Scale
- 1 fennikel
- 1 brokkoli
- 2 fedd
- 1 ss olivenolje
- ca 5 dl vann
- 2 ss kyllingfond
- sitronsaft
- salt og pepper
- olivenolje av god kvalitet til servering
Instructions
- Sett stekovnen på 200C grader.
- Rensk og vask fennikelen, skjær opp i 1 cm. tykke biter.
- Legg fennikel utover en ildfast for sammen med hvitløk og olivenoljen, stek i ovnen i ca 30 minutter til fennikel er blitt mør og gylden.
- Kok opp vann med kyllingfond. Del opp brokkolien og kok den til den er mør.
- Ha fennikel sammen med brokkolien, bruk en stavmikser og kjør den glatt. Ha i litt mer vann om du synest den blir tykk. Press/sil suppen gjennom et dørslag om du vil ha en finere konsistens.
- Smak til med nykvernet pepper, salt og sitronsaft.
- Server med noen dråper god olivenolje og de friske skuddene til fennikelen.