Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
biff stroganoff

Biff stroganoff


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Description

4 porsjoner


Ingredients

Scale
  • 800 g biffkjøtt, grove biter
  • 1 ss hvetemel
  • olivenolje
  • 2 løk, tynne båter
  • 250 g aromasopp, skiver
  • 2 ss tomatpurè
  • 1 ss dijonsennep
  • 2 dl rødvin
  • 2 dl kjøttkraft
  • 3 dl fløte eller creme fraîche
  • salt og pepper
  • eventuelt litt sukker
 

Instructions

  1. Skjær biffkjøtt i grove biter, tørk godt av kjøttet. Ha mel i en skål tilsett litt nykvernet salt og pepper og bland godt. Rull kjøttet i melet slik at det blir jevnt fordelt.
  2. Bruk en god gryte, stek kjøttet gyldent i olivenolje. Stek i flere porsjoner siden det er mye kjøtt som skal brunes, sett til sides.
  3. Stek løk og sopp på medium varme til løken er blitt mør.
  4. Tilsett vin, kraft, tomatpurè og dijonsennep, kok i ca ti minutter.
  5. Ha i fløte og kok 5 minutter til på svak varme.
  6. Tilslutt tilsett kjøttet og la gryten putre videre i 5 minutters tid.
  7. Smak til med salt og pepper. Synest du gryten er litt syrlig kan du tilsett litt sukker.
  8. Server med hjemmelaget potetmos eller ris.