Biff stroganoff

biff stroganoff

Om høsten når det begynner å bli litt kaldere i luften og mørkere ute er gryter perfekt å lage, denne har jeg publisert før og har fått gode tilbakemeldinger på den, det gleder meg mitt mathjerte! Den er enkel å lage og kjempegod sammen med en hjemmelaget potetmos.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
biff stroganoff

Biff stroganoff


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Description

4 porsjoner


Ingredients

Scale
  • 800 g biffkjøtt, grove biter
  • 1 ss hvetemel
  • olivenolje
  • 2 løk, tynne båter
  • 250 g aromasopp, skiver
  • 2 ss tomatpurè
  • 1 ss dijonsennep
  • 2 dl rødvin
  • 2 dl kjøttkraft
  • 3 dl fløte eller creme fraîche
  • salt og pepper
  • eventuelt litt sukker
 

Instructions

  1. Skjær biffkjøtt i grove biter, tørk godt av kjøttet. Ha mel i en skål tilsett litt nykvernet salt og pepper og bland godt. Rull kjøttet i melet slik at det blir jevnt fordelt.
  2. Bruk en god gryte, stek kjøttet gyldent i olivenolje. Stek i flere porsjoner siden det er mye kjøtt som skal brunes, sett til sides.
  3. Stek løk og sopp på medium varme til løken er blitt mør.
  4. Tilsett vin, kraft, tomatpurè og dijonsennep, kok i ca ti minutter.
  5. Ha i fløte og kok 5 minutter til på svak varme.
  6. Tilslutt tilsett kjøttet og la gryten putre videre i 5 minutters tid.
  7. Smak til med salt og pepper. Synest du gryten er litt syrlig kan du tilsett litt sukker.
  8. Server med hjemmelaget potetmos eller ris.

biff stroganoff

 

fortsatt sulten? her er mer...
Cookie brownie

Nærbilde av en saftig cookie brownie med mørk sjokolade og et hint av Maldon saltflak.

Cookie Brownie med Maldon Saltflak – Den Perfekte Kombinasjonen!

Er du på jakt etter en oppskrift som kombinerer den rike smaken av mørk sjokolade med et hint av salt? Da er disse cookie brownies med Maldon saltflak akkurat det du trenger!

Disse browniesene er perfekt balansert – myke og seige på innsiden, med en deilig sprø kant. Det er noe magisk med den enkle kombinasjonen av mørk sjokolade og et lett dryss med Maldon saltflak. Saltet fremhever den intense sjokoladesmaken og gir et ekstra lag med kompleksitet som gjør disse browniesene helt uimotståelige. (mer…)

Kjøttsuppe med røkt svinekam

Kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker som gulrot, potet, sellerirot, og purre.

Klassisk kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker

Denne klassiske kjøttsuppen er full av smak fra sesongens beste rotgrønnsaker. Røkt svinekam gir suppen en deilig dybde, mens grønnsakene tilfører friskhet og tekstur. Perfekt for kalde høstdager når du trenger noe som både varmer og metter. Server gjerne med flatbrød eller godt brød for en ekstra god opplevelse. (mer…)

Matpakkebrød i langpanne

Matpakkebrød i langpanne

Enkelt å lage, perfekte til matpakken  

Dette matpakkebrødet er superenkelt å lage, perfekt til travle dager. Du trenger verken å kjevle eller forme brødet – bare klem deigen flat i en langpanne og del opp i ruter. Dette gir myke og luftige brød som er perfekte til matpakken. (mer…)