Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
berlinerkranser sju sorter

Berlinerkranser


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Ingredients

Scale
  • 1 eggeplomme, kokt
  • 1 eggeplomme
  • 60 g sukker
  • 175 g hvetemel
  • 125 g smør

Topping:

  • perlesukker
  • eggehvite

Instructions

  1. Kok et egg til det er hardkokt (cirka 10 minutter).
  2. Bland den kokte eggeplommen sammen med den rå , tilsett sukker og pisk til en tykk eggedosis.
  3. Smuldre mel og smør, ha sammen med eggedosisen, bland til en jevn deig. Ha deigen i kjøleskapet en liten stund, da blir den lettere å forme, pass på at den ikke står for lenge og blir for hard. Del deigen i fire og trill ut lengder med en tykkelse på ca 8 mm. Del inn i 10-12 cm lengder og form de som ringer med endene i kryss.
  4. Pensle hver krans med eggehvite og strø over perlesukker.
  5. Stek i en forvarmet ovn på 180C grader i 10-12 minutter, de skal blir lett gylden på farge.