Bananbrød med hasselnøtter

bananbrød

Ikke kast de brune bananene 

Jeg må innrømme at før gikk overmodne banene rett i bosset, ja jeg vet, det er ille å hive mat! Men så oppdaget jeg at jeg kan fryse banan og bruke de i smoothie, utrolig genialt spør du meg. Banan blir faktisk mer smakfull og ekstra søt når den er moden og begynner å blir brun i skallet, det er derfor de gode å bruke i kake, pannekake, eller som jeg deler her, bananbrød.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
bananbrød

Bananbrød med hasselnøtter


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Ingredients

Scale
  • 100 g smør
  • 125 g sukker
  • 3 egg
  • 100 g hvetemel
  • 50 g havregryn
  • 75 g hasselnøtter, finhakket
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts kanel
  • 1/2 ts kardemomme
  • 2 modne bananer (en ekstra banan til pynt, kan sløyfes)

Instructions

  1. Pisk smør og sukker til en luftig masse.
  2. Tilsett egg, et av gangen.
  3. Mos bananen med en gaffel og ha i røren.
  4. Ha i resten av ingrediensene og bland godt sammen.
  5. Dekk en brødform med bakepapir og ha i røren, dryss litt ekstra hasselnøtter på toppen. Og om du vil, skjær tynne skiver av en ekstra banan og legg på toppen. 
  6. Stek i en forvarmet ovn på 170°C i ca. 45 minutter til den er gylden og gjennomstekt. 

 

bananbrød

Se hvordan jeg også har laget bananpannekaker med her.

bananbrød

 

fortsatt sulten? her er mer...
Cookie brownie

Nærbilde av en saftig cookie brownie med mørk sjokolade og et hint av Maldon saltflak.

Cookie Brownie med Maldon Saltflak – Den Perfekte Kombinasjonen!

Er du på jakt etter en oppskrift som kombinerer den rike smaken av mørk sjokolade med et hint av salt? Da er disse cookie brownies med Maldon saltflak akkurat det du trenger!

Disse browniesene er perfekt balansert – myke og seige på innsiden, med en deilig sprø kant. Det er noe magisk med den enkle kombinasjonen av mørk sjokolade og et lett dryss med Maldon saltflak. Saltet fremhever den intense sjokoladesmaken og gir et ekstra lag med kompleksitet som gjør disse browniesene helt uimotståelige. (mer…)

Kjøttsuppe med røkt svinekam

Kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker som gulrot, potet, sellerirot, og purre.

Klassisk kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker

Denne klassiske kjøttsuppen er full av smak fra sesongens beste rotgrønnsaker. Røkt svinekam gir suppen en deilig dybde, mens grønnsakene tilfører friskhet og tekstur. Perfekt for kalde høstdager når du trenger noe som både varmer og metter. Server gjerne med flatbrød eller godt brød for en ekstra god opplevelse. (mer…)

Matpakkebrød i langpanne

Matpakkebrød i langpanne

Enkelt å lage, perfekte til matpakken  

Dette matpakkebrødet er superenkelt å lage, perfekt til travle dager. Du trenger verken å kjevle eller forme brødet – bare klem deigen flat i en langpanne og del opp i ruter. Dette gir myke og luftige brød som er perfekte til matpakken. (mer…)