Ikke kast de brune bananene
Jeg må innrømme at før gikk overmodne banene rett i bosset, ja jeg vet, det er ille å hive mat! Men så oppdaget jeg at jeg kan fryse banan og bruke de i smoothie, utrolig genialt spør du meg. Banan blir faktisk mer smakfull og ekstra søt når den er moden og begynner å blir brun i skallet, det er derfor de gode å bruke i kake, pannekake, eller som jeg deler her, bananbrød.
PrintBananbrød med hasselnøtter
5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star
No reviews
- Author: Renate Rust
Ingredients
Scale
- 100 g smør
- 125 g sukker
- 3 egg
- 100 g hvetemel
- 50 g havregryn
- 75 g hasselnøtter, finhakket
- 2 ts vaniljesukker
- 1 ts bakepulver
- 1 ts kanel
- 1/2 ts kardemomme
- 2 modne bananer (en ekstra banan til pynt, kan sløyfes)
Instructions
- Pisk smør og sukker til en luftig masse.
- Tilsett egg, et av gangen.
- Mos bananen med en gaffel og ha i røren.
- Ha i resten av ingrediensene og bland godt sammen.
- Dekk en brødform med bakepapir og ha i røren, dryss litt ekstra hasselnøtter på toppen. Og om du vil, skjær tynne skiver av en ekstra banan og legg på toppen.
- Stek i en forvarmet ovn på 170°C i ca. 45 minutter til den er gylden og gjennomstekt.
Se hvordan jeg også har laget bananpannekaker med her.