Ingredients
Scale
- 2 plater butterdeig
- 1 bunt asparges
- 2 egg
- 1 dl fløte
- 75 g kremost
- 40 g parmesan, finrevet
- 1/2 sitron, kun skallet
- salt og pepper
Instructions
- Tin 2 plater butterdeig, legg de oppå hverandre.
- Kjevl deigen ut slik den passer paiformen du bruker, bruk mel over og under deigen.
- Ha deigen i formen og klem deigen den slik den ligger godt inntil alle kanter slik det ikke er noe luft mellom form og deig. Sett formen i kjøleskapet når du lager fyllet til paien.
- Rensk aspargesen ved å fjerne den nederste delen og bruk en skreller til å fjerne det ytterste laget nederst på stilken.
- Pisk sammen alle ingrediensene til fyllet, smak til med salt og pepper.
- Fordel fyllet oppå butterdeigen og legg aspargesen oppå.
- Stek i en forvarmet ovn på 215C grader i 20-25 minutter til paien er gylden og fin.
Notes
Formen som er brukt er 12×35 cm
God skinke, en enkel salat toppet med olivenolje og balsamico er nydelig å servere sammen med aspargespai.