Aspargespai

apargespai

Sesong for asparges

Aspargesen er på sitt beste nå, og jeg bruker de til frokost, lunsj, middag eller som snacks. Her har jeg brukt butterdeig som paibunn. Butterdeig finner du ferdig i frysedisken på butikken, et supert alternativ om man vil lage en pai enkelt og kjapt.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
apargespai

Aspargespai


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Ingredients

Scale
  • 2 plater butterdeig
  • 1 bunt asparges
  • 2 egg
  • 1 dl fløte
  • 75 g kremost
  • 40 g parmesan, finrevet
  • 1/2 sitron, kun skallet
  • salt og pepper
 

Instructions

  1. Tin 2 plater butterdeig, legg de oppå hverandre.
  2. Kjevl deigen ut slik den passer paiformen du bruker, bruk mel over og under deigen.
  3. Ha deigen i formen og klem deigen den slik den ligger godt inntil alle kanter slik det ikke er noe luft mellom form og deig. Sett formen i kjøleskapet når du lager fyllet til paien.
  4. Rensk aspargesen ved å fjerne den nederste delen og bruk en skreller til å fjerne det ytterste laget nederst på stilken.
  5. Pisk sammen alle ingrediensene til fyllet, smak til med salt og pepper.
  6. Fordel fyllet oppå butterdeigen og legg aspargesen oppå.
  7. Stek i en forvarmet ovn på 215C grader i 20-25 minutter til paien er gylden og fin.

Notes

Formen som er brukt er 12×35 cm

God skinke, en enkel salat toppet med olivenolje og balsamico er nydelig å servere sammen med aspargespai.

apargespaiapargespaiapargespai

 

fortsatt sulten? her er mer...
Cookie brownie

Nærbilde av en saftig cookie brownie med mørk sjokolade og et hint av Maldon saltflak.

Cookie Brownie med Maldon Saltflak – Den Perfekte Kombinasjonen!

Er du på jakt etter en oppskrift som kombinerer den rike smaken av mørk sjokolade med et hint av salt? Da er disse cookie brownies med Maldon saltflak akkurat det du trenger!

Disse browniesene er perfekt balansert – myke og seige på innsiden, med en deilig sprø kant. Det er noe magisk med den enkle kombinasjonen av mørk sjokolade og et lett dryss med Maldon saltflak. Saltet fremhever den intense sjokoladesmaken og gir et ekstra lag med kompleksitet som gjør disse browniesene helt uimotståelige. (mer…)

Kjøttsuppe med røkt svinekam

Kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker som gulrot, potet, sellerirot, og purre.

Klassisk kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker

Denne klassiske kjøttsuppen er full av smak fra sesongens beste rotgrønnsaker. Røkt svinekam gir suppen en deilig dybde, mens grønnsakene tilfører friskhet og tekstur. Perfekt for kalde høstdager når du trenger noe som både varmer og metter. Server gjerne med flatbrød eller godt brød for en ekstra god opplevelse. (mer…)

Matpakkebrød i langpanne

Matpakkebrød i langpanne

Enkelt å lage, perfekte til matpakken  

Dette matpakkebrødet er superenkelt å lage, perfekt til travle dager. Du trenger verken å kjevle eller forme brødet – bare klem deigen flat i en langpanne og del opp i ruter. Dette gir myke og luftige brød som er perfekte til matpakken. (mer…)