Sesong for asparges
Aspargesen er på sitt beste nå, og jeg bruker de til frokost, lunsj, middag eller som snacks. Her har jeg brukt butterdeig som paibunn. Butterdeig finner du ferdig i frysedisken på butikken, et supert alternativ om man vil lage en pai enkelt og kjapt.
PrintAspargespai
5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star
No reviews
- Author: Renate Rust
Ingredients
Scale
- 2 plater butterdeig
- 1 bunt asparges
- 2 egg
- 1 dl fløte
- 75 g kremost
- 40 g parmesan, finrevet
- 1/2 sitron, kun skallet
- salt og pepper
Instructions
- Tin 2 plater butterdeig, legg de oppå hverandre.
- Kjevl deigen ut slik den passer paiformen du bruker, bruk mel over og under deigen.
- Ha deigen i formen og klem deigen den slik den ligger godt inntil alle kanter slik det ikke er noe luft mellom form og deig. Sett formen i kjøleskapet når du lager fyllet til paien.
- Rensk aspargesen ved å fjerne den nederste delen og bruk en skreller til å fjerne det ytterste laget nederst på stilken.
- Pisk sammen alle ingrediensene til fyllet, smak til med salt og pepper.
- Fordel fyllet oppå butterdeigen og legg aspargesen oppå.
- Stek i en forvarmet ovn på 215C grader i 20-25 minutter til paien er gylden og fin.
Notes
Formen som er brukt er 12×35 cm
God skinke, en enkel salat toppet med olivenolje og balsamico er nydelig å servere sammen med aspargespai.