Gratinert asparges
Nydelig gratinert asparges som passer som tilbehør til både fisk og kjøtt.
Parmesan gratinert asparges
5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star
No reviews
- Author: goodmix.no
Ingredients
Scale
- 2 bunter asparges
- 1/2 dl panko brødsmuler
- 1 fedd hvitløk
- 20–25 g revet, parmesan (ca. 4–5 ss)
- 1 ss olivenolje
- sitronsaft
- En klype flaksalt
- Chiliflak (kan sløyfes)
Instructions
- Brekk av den nederste delen av aspargesen. Legg aspargesen på et bakepapir.
- Fordel olivenolje, skvis over litt sitronsaft, avslutt med litt flaksalt.
- Finhakk hvitløk, bland sammen med panko smulene.
- Strø over parmesan og panko brødsmuler. Strø over litt chiliflak.
- Stek på 220 C grader i ca 12-15 minutter til panko og parmesan har fått en gylden farge.
Notes
Panko er tørkede brødsmuler av fint brød.
Topp asparges med litt vellagret balsamicoeddik.
Server gjerne med noen skiver spekeskinke eller Serranoskinke.