Bringebæreddik
Denne eddiken lager du lett hjemme. Bringebæreddik er fin å bruke når du skal bake Pavlova, eller som et friskt innslag i en dressing.
PrintHjemmelaget bringebæreddik
5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star
No reviews
- Author: goodmix.no
Description
Perfekt til å bruke når man baker Pavlova.
Ingredients
Scale
- 400 g bringebær
- 4 ss sukker
- 5 dl eplesidereddik
Instructions
- Ha bringebær i et stort glass.
- Tilsett sukker og eplesidereddik.
- Legg noe på toppen slik bærene blir presset ned i eddiken.
- Sett på lokk eller dekk til med plast. La stå på kjøkkenbenken ca 4 dager eller mer.
- Sil eddiken gjennom et klede, på den måten blir eddiken helt klar.
- Hell over på rene desinfiserte glass.
Notes
Eplesidereddik kan byttes ut med 5% eddik.
Jeg beregner 1 ss sukker pr. 100 g bær, tilsett mer om man vil ha eddiken søtere.