Frøkjeks med parmesan

Frøkjeks med parmesan

Frøkjeks med parmesan

De her kjeksen er fantastisk gode, og ikke minst enkle å lage. Jeg har de med på jobb, spiser de som et mellommåltid når jeg trenger noe i full fart. 

Frøkjeks med parmesan

Ved å bruke glutenfri havregryn passer denne oppskriften om du ønsker glutenfri kjeks.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Frøkjeks med parmesan

Frøkjeks med parmesan


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: goodmix.no

Description

160C grader, bruk varmluft.


Ingredients

Scale
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl knust linfrø
  • 1 dl solsikkefrø
  • 1 dl havregryn
  • 2 dl maizena
  • 2 ss chiafrø
  • 1/2 ss tørket oregano
  • 5 ss revet parmesan
  • 1 dl olivenolje
  • 5 dl vann
  • flaksalt
  • valmuefrø

Instructions

  1. Bland sammen de tørre ingrediensene sammen med parmesan.
  2. Kok opp vann til kokepunktet, ha i frøblandingen sammen med olivenoljen. Bland godt sammen.
  3. La røren svelle i minst 30 minutter.
  4. Legg 1/4 del av blandingen mellom to bakeark. Bruk hendene eller et kjevle til å fordele frøblandingen mellom papirene. Få det så tynt som mulig. 
  5. Fjern det øverste bakearket. Strø over flaksalt og valmuefrø. Bruk et pizzahjul eller en kniv til å dele kjeksen i ruter.
  6. Stek kjeksen på 160C grader, bruk varmluft. Stek 2 brett om gangen i ca 35-40 minutter til kjeksen er sprø og gylden.

Frøkjeks med parmesan

Bland sammen de tørre ingrediensene sammen med parmesan.

Frøkjeks med parmesan

Kok opp vann til kokepunktet, ha i frøblandingen sammen med olivenoljen. Bland godt sammen. La røren hvile i minst 30 minutter slik chiafrøene får svelle.

Frøkjeks med parmesan

Legg 1/4 del av blandingen mellom to bakeark. 

Frøkjeks med parmesan

Bruk hendene eller et kjevle til å fordele frøblandingen mellom papirene. Få det så tynt som mulig. Fjern det øverste bakearket.

Frøkjeks med parmesanFrøkjeks med parmesanFrøkjeks med parmesan

 Strø over flaksalt og valmuefrø. Bruk et pizzahjul eller en kniv til å dele kjeksen i ruter.

Frøkjeks med parmesan

Stek kjeksen på 160C grader, bruk varmluft. Stek 2 brett om gangen i ca 35-40 minutter til kjeksen er sprø og gylden.

Frøkjeks med parmesan

fortsatt sulten? her er mer...
Cookie brownie

Nærbilde av en saftig cookie brownie med mørk sjokolade og et hint av Maldon saltflak.

Cookie Brownie med Maldon Saltflak – Den Perfekte Kombinasjonen!

Er du på jakt etter en oppskrift som kombinerer den rike smaken av mørk sjokolade med et hint av salt? Da er disse cookie brownies med Maldon saltflak akkurat det du trenger!

Disse browniesene er perfekt balansert – myke og seige på innsiden, med en deilig sprø kant. Det er noe magisk med den enkle kombinasjonen av mørk sjokolade og et lett dryss med Maldon saltflak. Saltet fremhever den intense sjokoladesmaken og gir et ekstra lag med kompleksitet som gjør disse browniesene helt uimotståelige. (mer…)

Kjøttsuppe med røkt svinekam

Kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker som gulrot, potet, sellerirot, og purre.

Klassisk kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker

Denne klassiske kjøttsuppen er full av smak fra sesongens beste rotgrønnsaker. Røkt svinekam gir suppen en deilig dybde, mens grønnsakene tilfører friskhet og tekstur. Perfekt for kalde høstdager når du trenger noe som både varmer og metter. Server gjerne med flatbrød eller godt brød for en ekstra god opplevelse. (mer…)

Matpakkebrød i langpanne

Matpakkebrød i langpanne

Enkelt å lage, perfekte til matpakken  

Dette matpakkebrødet er superenkelt å lage, perfekt til travle dager. Du trenger verken å kjevle eller forme brødet – bare klem deigen flat i en langpanne og del opp i ruter. Dette gir myke og luftige brød som er perfekte til matpakken. (mer…)