Frøkjeks med parmesan
De her kjeksen er fantastisk gode, og ikke minst enkle å lage. Jeg har de med på jobb, spiser de som et mellommåltid når jeg trenger noe i full fart.
Ved å bruke glutenfri havregryn passer denne oppskriften om du ønsker glutenfri kjeks.
PrintFrøkjeks med parmesan
5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star
No reviews
- Author: goodmix.no
Description
160C grader, bruk varmluft.
Ingredients
- 1 dl sesamfrø
- 1 dl knust linfrø
- 1 dl solsikkefrø
- 1 dl havregryn
- 2 dl maizena
- 2 ss chiafrø
- 1/2 ss tørket oregano
- 5 ss revet parmesan
- 1 dl olivenolje
- 5 dl vann
- flaksalt
- valmuefrø
Instructions
- Bland sammen de tørre ingrediensene sammen med parmesan.
- Kok opp vann til kokepunktet, ha i frøblandingen sammen med olivenoljen. Bland godt sammen.
- La røren svelle i minst 30 minutter.
- Legg 1/4 del av blandingen mellom to bakeark. Bruk hendene eller et kjevle til å fordele frøblandingen mellom papirene. Få det så tynt som mulig.
- Fjern det øverste bakearket. Strø over flaksalt og valmuefrø. Bruk et pizzahjul eller en kniv til å dele kjeksen i ruter.
- Stek kjeksen på 160C grader, bruk varmluft. Stek 2 brett om gangen i ca 35-40 minutter til kjeksen er sprø og gylden.
Bland sammen de tørre ingrediensene sammen med parmesan.
Kok opp vann til kokepunktet, ha i frøblandingen sammen med olivenoljen. Bland godt sammen. La røren hvile i minst 30 minutter slik chiafrøene får svelle.
Legg 1/4 del av blandingen mellom to bakeark.
Bruk hendene eller et kjevle til å fordele frøblandingen mellom papirene. Få det så tynt som mulig. Fjern det øverste bakearket.
Strø over flaksalt og valmuefrø. Bruk et pizzahjul eller en kniv til å dele kjeksen i ruter.
Stek kjeksen på 160C grader, bruk varmluft. Stek 2 brett om gangen i ca 35-40 minutter til kjeksen er sprø og gylden.