Havrekjeks
Dette er min lille nødproviant når jeg småsulten og har lite tid til å lage mat. Jeg spiser de som de er, eller har på litt ost.
PrintHavrekjeks
5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star
No reviews
- Author: goodmix.no
Ingredients
Scale
- 300 g havregryn, fin
- 200 g hvetemel
- 3–4 ss sukker
- 1 ss hornsalt
- 1/2 ts salt
- 125 g smør
- 2,5 dl melk
Instructions
- Bland sammen de tørre ingrediensene i en bakebolle.
- Smelt smøret. Ha smør og melk sammen med de tørre ingrediensene. Bland godt sammen sammen i en kjøkkenmaskin eller ved bruk av en sleiv. La deigen hvile 30-60minutter.
- Ha godt med mel under og over deigen, kjevl ut til den er 4-5mm tykk.
- Bruk en en rund utstikker eller et glass til å forme runde kjeks. Bland sammen resterende deig, kjevl ut på nytt og stikk ut flere kjeks. Ha på et stekebrett.
- Stek kjeksen i ca. 15 minutter på 200C grader midt i ovnen. La dem avkjøles på en bakerist.
Notes
Hornsalt kan erstattes med 2 ts bakepulver.