Gresk kikertesuppe med sitron

Greske Revithia – Kikertesuppe med sitron

En ordentlig god hverdagsmiddag som du lager i full fart. Suppen har en frisk smak av sitron som er nydelig sammen med kikertene. Kikertene kjøper jeg ferdig utvannet, men om du kjøper tørre må kikertene vannes ut i minimum 6 timer.

Greek Chickpea soup recipe (Revithia) - Gresk kikertesuppe med sitron

Gresk kikertesuppe med sitron

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Gresk kikertesuppe med sitron


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Description

4 porsjoner


Ingredients

Scale
  • 2 stenger selleri
  • 2 små gule løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 laurbærblad
  • 5 ss olivenolje
  • 3 pk kikerter, ferdig utvannet
  • 89 dl vann
  • 1 sitron, skallet
  • 1/2 ts rosmarin, tørket
  • 1 ts oregano, tørket
  • 11,5 ss grønnsaksbuljong
  • Saften av ca 1/2 sitron
  • Salt og pepper

Instructions

  1. Finhakk selleri, løk og hvitløk, ha i en stor gryte sammen med olivenolje og laurbærblad. Surr på medium varme til løken og sellerien er blitt mør.
  2. Hell vannet av kikertene og skyll de godt. 
  3. Ha kikerter, finrevet sitronskall, vann, urter og buljong i gryten. Gi vannet et oppkok, senk temperaturen la suppen småkoke på medium til lav varme i 15-20 minutter. 
  4. Om du ønsker suppen skal bli litt fyldigere kan du ta ut 1/3 av suppen og kjøre den glatt i en blender eller med stavmikser. Ha tilbake i suppen, juster med litt mer vann om suppen er for tykk. 
  5. Smak til suppen med sitronsaft, salt og pepper. Om suppen blir for syrlig, tilsett litt sukker. 
  6. Server med noen dråper god olivenolje og noen sitronskiver. 

Notes

Om du ønsker kan du også tilsette 2 gulrøtter, det vil gjør suppen ekstra smakfull. 

Greek Chickpea soup recipe (Revithia) - Gresk kikertesuppe med sitron

Helios har en skikkelig god økologisk grønnsaksbuljong som er fin å bruke til vegetarsupper og gryter. 

Økologisk Grønnsaksbuljong til Helios

fortsatt sulten? her er mer...
Cookie brownie

Nærbilde av en saftig cookie brownie med mørk sjokolade og et hint av Maldon saltflak.

Cookie Brownie med Maldon Saltflak – Den Perfekte Kombinasjonen!

Er du på jakt etter en oppskrift som kombinerer den rike smaken av mørk sjokolade med et hint av salt? Da er disse cookie brownies med Maldon saltflak akkurat det du trenger!

Disse browniesene er perfekt balansert – myke og seige på innsiden, med en deilig sprø kant. Det er noe magisk med den enkle kombinasjonen av mørk sjokolade og et lett dryss med Maldon saltflak. Saltet fremhever den intense sjokoladesmaken og gir et ekstra lag med kompleksitet som gjør disse browniesene helt uimotståelige. (mer…)

Kjøttsuppe med røkt svinekam

Kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker som gulrot, potet, sellerirot, og purre.

Klassisk kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker

Denne klassiske kjøttsuppen er full av smak fra sesongens beste rotgrønnsaker. Røkt svinekam gir suppen en deilig dybde, mens grønnsakene tilfører friskhet og tekstur. Perfekt for kalde høstdager når du trenger noe som både varmer og metter. Server gjerne med flatbrød eller godt brød for en ekstra god opplevelse. (mer…)

Matpakkebrød i langpanne

Matpakkebrød i langpanne

Enkelt å lage, perfekte til matpakken  

Dette matpakkebrødet er superenkelt å lage, perfekt til travle dager. Du trenger verken å kjevle eller forme brødet – bare klem deigen flat i en langpanne og del opp i ruter. Dette gir myke og luftige brød som er perfekte til matpakken. (mer…)