Sitronkake med valmuefrø
Når jeg får tak i Amalfi-sitron må jeg lage sitronkake. Amalfi-sitronen er regnet som verdens beste sitron, den er saftig, har intens smak og aroma. Mine kjøpte jeg på Meny.
Oppskrift på sitronkake i brødform
PrintSaftig sitronkake
5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star
No reviews
- Author: Renate Rust
Ingredients
Scale
- 200 g smør, romtemperert
- 200 g sukker
- skallet av 2 sitroner
- 3 egg
- 6 ss fløte
- 200 g hvetemel
- 1,5 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 2 ss valmuefrø
Glasur til kaken:
- Saften av 2 sitronen
- 150–200 g melis
- 2 ss lønnesirup
Instructions
- Sett stekeovnen på 180ºC
- Bruk et rivjern eller zestjern for å rive skallet av 2 sitroner. Pisk smør, sukker og sitronskall til det er blitt hvitt og luftig.
- Pisk inn ett og ett egg.
- Bland sammen de tørre ingrediensene, vend inn i smørblandingen sammen med fløten. Pisk forsiktig til en jevn deig.
- Dekk en brødform med bakepapir, fordel deigen jevnt i formen.
- Stek kaken i 45-50 minutter til den er gjennomstekt.
- Mens kaken steker, lag glasuren. Press saften ut av sitronene, bruk så mye av trenger av saften til å lage en passe fast melisglasur (jeg brukte ca saften av 1/2 sitron til 150 g melis). Bland resterende sitronsaft sammen med lønnesirup.
- La kaken hvile i 10 minutter. Stikk flere hull i kaken med en tannpirker, hell sitronsaften med lønnesirup jevnt over hele kaken. Jo flere hull i kaken jo mer fordelt blir saften.
- Når kaken er blitt kald, fordel glasuren på toppen og litt valmuefrø som pynt