Hasselback gresskar
Gresskar er en allsidig grønnsak, den kan brukes i kaker, salater, suppe og pai for å nevne noe. Når den varmebehandles blir den myk, har en mild og søtlig smak. Denne oppskrift er nydelig å servere om du skal ha Friendsgiving, Thanksgiving eller bare ha noe godt til middagen.
Ovnsbakt gresskar
5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star
No reviews
- Author: Renate Rust
Ingredients
Scale
Ovnsbakt gresskar
- 1 flaskegresskar, butternut squash
- 2 ss smør
- 1 ss olivenolje
- 1 fedd hvitløk, finrevet
- 1 ts paprika
- 1/2 ts oregano
- 1/4–1/2 ts cayennepepper
- 1/4 ts salt
- nykvernet pepper
Instructions
- Forvarm stekovnen på 200°C
- Del gresskaret i to, skrell vekk det ytterste laget. Bruk en skje til å ta ut gresskarkjernene.
- Legg gresskaret på et stekebrett, forstek i 20 minutter.
- Legg gresskaret med snittsiden ned på et skjærebrett. Skjær dem i tynne skiver. Ved legg to spisepinner på hver side, på denne måten er det lettere å ikke skjære rett igjennom.
- Smelt smør og bland sammen med resten av ingrediensene. Legg gresskaret tilbake på stekebrettet, pensle på smørblandingen, få smøret godt ned i rillene.
- Sett gresskaret tilbake i ovnen, stek videre i ca. 20 minutter(steketiden er avhengig av hvor stort gresskaret er).
- Ha litt nykvernet pepper på før servering.
Ved å legge to spisepinner på hver side av gresskaret, blir det letter å ikke skjære rett igjennom.