Den beste frokost granola
Denne granolaen lager jeg igjen og igjen, den er så god! Til granolaen har jeg gresk yoghurt, toppet med litt ekstra lønnesirup. Quinoaen koker jeg først før jeg så steker den sammen med nøtter og diverse frø, litt sitronsaft gir en mild smak av noe friskt og syrlig.
PrintGranola med quinoa
5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star
No reviews
- Author: Renate Rust
Ingredients
Scale
- 1 dl quinoa
- 2 dl vann
- liten klype salt
- 2 ss kokosolje
- 1–2 ss honning
- klype salt
- 4 ss chiafrø
- 3 ss gresskarkjerne
- 3 ss solsikkekjerne
- 3 dl nøtter, grovhakket
- 1/2 Sitron, saften
Instructions
- Begynn med å koke quinao, kok den på samme måte som du koker ris. Ha vann, quinoa og litt salt i en kasserolle med lokk, kok opp og senk temperaturen, la småkoke i ca. 12 minutter.
- Bland inn kokosolje og honning i quinoaen mens den enda er varm.
- Grovhakk nøtter. Bland sammen alle ingrediensene.
- Fordel quinoablandingen på et stekebrett dekket med bakepapir. Stek i en forvarmet ovn på 150°C i 45-60 minutter.
- Rør i blandingen hvert 10 minutt, på denne måten slipper du ut dampen som dannes i ovnen og blandingen blir jevnere stekt.
Granolaen er ferdig når den er gylden og du ser quinoaen er blitt tørr og sprø. Ha den over på tett glass når den er helt kald.
Det finnes forskjellige typer quinoa, den finnes hvitt, rød og sort quinoa. I denne oppskriften har her brukt den røde typen, men det er for det meste den hvite typen som selges i dagligvare butikker.