Rødbetgravet laks

rødbetgravet laks

Gravlaks

Gravlaks lager du enkelt ved å marinere rå laks i en blanding bestående av salt, sukker og fersk dill. Jeg har tilsatt marinaden raspet rødbete og litt gin for å gi gravlaksen ekstra god smak. Se på den fantastiske fine farge laksen får ved å tilsette rødbete.

rødbetgravet laks

Jeg har brukt Salma laks for enkelhetens skyld, men du kan også bruke et godt stykke laks med skinnet på.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
rødbetgravet laks

Rødbetgravet laks


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Description

Til denne oppskriften er det brukt Salmalaks.


Ingredients

Scale
  • 1 stykke Salmalaks (ca. 400 g)
  • 1 ss salt
  • 1 ss sukker
  • 1 rå rødbete, raspet
  • Skallet av 1 sitron, finraspet
  • 1/2 ts ny kvernet pepper
  • en bunt fersk dill, finhakket
  • 1 ss gin, kan sløyfes

Dressing til gravlaks:

  • 1 dl creme fraiche
  • 12 ts pepperrot, tube
  • litt nykvernet pepper

 


Instructions

  1. Tørk laksen godt med litt tørkepapir eller lignende.
  2. Bland alle ingrediensene til marinaden, fordel den på begge sider av laksen.
  3. Pakk laksen godt inn i plastfolie, legg den på et fat og sett kjølig.
  4. Snu laksen en gang for dag, la den stå 2-3 dager i kjøleskapet før den er klar for servering.

Notes

Server rugbrød eller flatbrød til gravlaksen.

rødbetgravet laksrødbetgravet laks

fortsatt sulten? her er mer...
Cookie brownie

Nærbilde av en saftig cookie brownie med mørk sjokolade og et hint av Maldon saltflak.

Cookie Brownie med Maldon Saltflak – Den Perfekte Kombinasjonen!

Er du på jakt etter en oppskrift som kombinerer den rike smaken av mørk sjokolade med et hint av salt? Da er disse cookie brownies med Maldon saltflak akkurat det du trenger!

Disse browniesene er perfekt balansert – myke og seige på innsiden, med en deilig sprø kant. Det er noe magisk med den enkle kombinasjonen av mørk sjokolade og et lett dryss med Maldon saltflak. Saltet fremhever den intense sjokoladesmaken og gir et ekstra lag med kompleksitet som gjør disse browniesene helt uimotståelige. (mer…)

Kjøttsuppe med røkt svinekam

Kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker som gulrot, potet, sellerirot, og purre.

Klassisk kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker

Denne klassiske kjøttsuppen er full av smak fra sesongens beste rotgrønnsaker. Røkt svinekam gir suppen en deilig dybde, mens grønnsakene tilfører friskhet og tekstur. Perfekt for kalde høstdager når du trenger noe som både varmer og metter. Server gjerne med flatbrød eller godt brød for en ekstra god opplevelse. (mer…)

Matpakkebrød i langpanne

Matpakkebrød i langpanne

Enkelt å lage, perfekte til matpakken  

Dette matpakkebrødet er superenkelt å lage, perfekt til travle dager. Du trenger verken å kjevle eller forme brødet – bare klem deigen flat i en langpanne og del opp i ruter. Dette gir myke og luftige brød som er perfekte til matpakken. (mer…)