Gravlaks
Gravlaks lager du enkelt ved å marinere rå laks i en blanding bestående av salt, sukker og fersk dill. Jeg har tilsatt marinaden raspet rødbete og litt gin for å gi gravlaksen ekstra god smak. Se på den fantastiske fine farge laksen får ved å tilsette rødbete.
Jeg har brukt Salma laks for enkelhetens skyld, men du kan også bruke et godt stykke laks med skinnet på.
PrintRødbetgravet laks
5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star
No reviews
- Author: Renate Rust
Description
Til denne oppskriften er det brukt Salmalaks.
Ingredients
Scale
- 1 stykke Salmalaks (ca. 400 g)
- 1 ss salt
- 1 ss sukker
- 1 rå rødbete, raspet
- Skallet av 1 sitron, finraspet
- 1/2 ts ny kvernet pepper
- en bunt fersk dill, finhakket
- 1 ss gin, kan sløyfes
Dressing til gravlaks:
- 1 dl creme fraiche
- 1–2 ts pepperrot, tube
- litt nykvernet pepper
Instructions
- Tørk laksen godt med litt tørkepapir eller lignende.
- Bland alle ingrediensene til marinaden, fordel den på begge sider av laksen.
- Pakk laksen godt inn i plastfolie, legg den på et fat og sett kjølig.
- Snu laksen en gang for dag, la den stå 2-3 dager i kjøleskapet før den er klar for servering.
Notes
Server rugbrød eller flatbrød til gravlaksen.