Disse karamellene er myke og smelter på tungen. Oppskriften er enkel og trenger kun omkring 15 minutter koketid. Oppskriften fant jeg på på bloggen Det søte liv, en blogg som har imponerende mengde gode kakeoppskrifter og andre godsaker. I oppskriften er det brukt søtet kondensert melk, ikke vikingmelk. Søtet kondensert melk finner du i alle dagligvarebutikker og er som oftes plassert rett ved siden av vikingmelken.
PrintMyke karameller
5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star
No reviews
- Author: Renate Rust
Ingredients
Scale
- 100 g smør
- 1 boks søtet kondensert melk (ikke vikingmelk)
- 200 g brunt sukker
- 4 ss lys sirup
- 1 ss vaniljesukker
- 1/2 ts salt
- litt Maldonsalt (til topping på karamellen, kan sløyfes)
Instructions
- Finn fram en tykkbunnet kjele, gjerne teflonbelagt. Ha alle ingrediensene i og kok opp på middels til stek varme.
- Rør hele tiden mens karamellen koker, kok i cirka 15 minutter til karamellen når en temperatur på 118°C bruk et sukkertermometer.
- Dekk en en brødform eller en form på 15×20 cm med bakepapir, hell karamellen i formen.
- La karamellen avkjøle cirka 5 minutter før du strør over litt havsalt, sett karamellen i kjøleskapet.
- Skjær karamellene inn i passende biter og pakk hver bit inn i matpapir.