Myke karameller

Myke karameller

Disse karamellene er myke og smelter på tungen. Oppskriften er enkel og trenger kun omkring 15 minutter koketid. Oppskriften fant jeg på på bloggen Det søte liv, en blogg som har imponerende mengde gode kakeoppskrifter og andre godsaker. I oppskriften er det brukt søtet kondensert melk, ikke vikingmelk. Søtet kondensert melk finner du i alle dagligvarebutikker og er som oftes plassert rett ved siden av vikingmelken.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Myke karameller

Myke karameller


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Ingredients

Scale
  • 100 g smør
  • 1 boks søtet kondensert melk (ikke vikingmelk)
  • 200 g brunt sukker
  • 4 ss lys sirup
  • 1 ss vaniljesukker
  • 1/2 ts salt
  • litt Maldonsalt (til topping på karamellen, kan sløyfes)

Instructions

  1. Finn fram en tykkbunnet kjele, gjerne teflonbelagt. Ha alle ingrediensene i og kok opp på middels til stek varme.
  2. Rør hele tiden mens karamellen koker, kok i cirka 15 minutter til karamellen når en temperatur på 118°C bruk et sukkertermometer.
  3. Dekk en en brødform eller en form på 15×20 cm med bakepapir, hell karamellen i formen.
  4. La karamellen avkjøle cirka 5 minutter før du strør over litt havsalt, sett karamellen i kjøleskapet.
  5. Skjær karamellene inn i passende biter og pakk hver bit inn i matpapir.

Myke karameller

 

fortsatt sulten? her er mer...
Cookie brownie

Nærbilde av en saftig cookie brownie med mørk sjokolade og et hint av Maldon saltflak.

Cookie Brownie med Maldon Saltflak – Den Perfekte Kombinasjonen!

Er du på jakt etter en oppskrift som kombinerer den rike smaken av mørk sjokolade med et hint av salt? Da er disse cookie brownies med Maldon saltflak akkurat det du trenger!

Disse browniesene er perfekt balansert – myke og seige på innsiden, med en deilig sprø kant. Det er noe magisk med den enkle kombinasjonen av mørk sjokolade og et lett dryss med Maldon saltflak. Saltet fremhever den intense sjokoladesmaken og gir et ekstra lag med kompleksitet som gjør disse browniesene helt uimotståelige. (mer…)

Kjøttsuppe med røkt svinekam

Kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker som gulrot, potet, sellerirot, og purre.

Klassisk kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker

Denne klassiske kjøttsuppen er full av smak fra sesongens beste rotgrønnsaker. Røkt svinekam gir suppen en deilig dybde, mens grønnsakene tilfører friskhet og tekstur. Perfekt for kalde høstdager når du trenger noe som både varmer og metter. Server gjerne med flatbrød eller godt brød for en ekstra god opplevelse. (mer…)

Matpakkebrød i langpanne

Matpakkebrød i langpanne

Enkelt å lage, perfekte til matpakken  

Dette matpakkebrødet er superenkelt å lage, perfekt til travle dager. Du trenger verken å kjevle eller forme brødet – bare klem deigen flat i en langpanne og del opp i ruter. Dette gir myke og luftige brød som er perfekte til matpakken. (mer…)