Gresskarsalat med quinoa

gresskarsalat med quinao

Gresskarsalat

Den myke konsistensen og smaken til gresskar er helt fantstisk når den er stekt. Her har jeg laget en enkel salat der jeg har brukt ovnsstekt gresskar, god alene eller som tilbehør til kylling.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
gresskarsalat med quinao

Gresskarsalat med quinoa


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Description

4 porsjoner


Ingredients

Scale
  • 1 dl quinoa
  • 2 dl vann
  • 1/2 Butternut gresskar, ca 800 g
  • 1/2 rødløk
  • 1 pk babyspinat, 65 g
  • 100 g fetaost
  • DRESSING:
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 3 ss olivenolje
  • 2 ts balsamico, vellagret søt type
  • 1/2 ts dijon sennep
  • salt og pepper
 

Instructions

  1. Rensk gresskar og skjær den i 1 cm tykke skiver, del så inn i grove biter, legg utover et stekebrett og ha på litt salt og pepper. Stek i en forvarmet ovn på 200C grader i 25-30 minutter til gresskaret er blitt myk.
  2. Skyll quinoa godt under rennende kaldt vann, ha i en kasserolle sammen med vann og litt salt. Gi et oppkok og senk temperaturen og la det småkoke under lokk i 10 minutter, ta av varmen og la quinoa stå 10 minutter så er den klar.
  3. Bland sammen ingrediensene til dressingen og smak til med litt salt og pepper.
  4. Når quinoa er klar og litt avkjølt kan du blande inn dressingen sammen med rødløk og spinat, vend inn gresskar og avslutt med å smuldre over fetaosten.
  5. Server med noen ekstra dråper balsamico.

gresskarsalat med quinao

fortsatt sulten? her er mer...
Cookie brownie

Nærbilde av en saftig cookie brownie med mørk sjokolade og et hint av Maldon saltflak.

Cookie Brownie med Maldon Saltflak – Den Perfekte Kombinasjonen!

Er du på jakt etter en oppskrift som kombinerer den rike smaken av mørk sjokolade med et hint av salt? Da er disse cookie brownies med Maldon saltflak akkurat det du trenger!

Disse browniesene er perfekt balansert – myke og seige på innsiden, med en deilig sprø kant. Det er noe magisk med den enkle kombinasjonen av mørk sjokolade og et lett dryss med Maldon saltflak. Saltet fremhever den intense sjokoladesmaken og gir et ekstra lag med kompleksitet som gjør disse browniesene helt uimotståelige. (mer…)

Kjøttsuppe med røkt svinekam

Kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker som gulrot, potet, sellerirot, og purre.

Klassisk kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker

Denne klassiske kjøttsuppen er full av smak fra sesongens beste rotgrønnsaker. Røkt svinekam gir suppen en deilig dybde, mens grønnsakene tilfører friskhet og tekstur. Perfekt for kalde høstdager når du trenger noe som både varmer og metter. Server gjerne med flatbrød eller godt brød for en ekstra god opplevelse. (mer…)

Matpakkebrød i langpanne

Matpakkebrød i langpanne

Enkelt å lage, perfekte til matpakken  

Dette matpakkebrødet er superenkelt å lage, perfekt til travle dager. Du trenger verken å kjevle eller forme brødet – bare klem deigen flat i en langpanne og del opp i ruter. Dette gir myke og luftige brød som er perfekte til matpakken. (mer…)