En pai alle kan lage
Det er så herlig å kunne gå ut i hagen og plukke ingrediensene til denne paien, som en bonus ble paien skikkelig god. Smuldrepai lager du enkelt, du har frukten i bunnen av en paiform, lager en smuldredeig av smør, sukker, mel og havregryn som du har på toppen. Oppskriften fant jeg på matprat og har laget min egen vri på den.
PrintSmuldrepai med eple og plomme
5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star
No reviews
- Author: Renate Rust
Ingredients
Scale
Fyll:
- 500 g epler
- 500 g plommer
- 1 ss vann
- 100 g sukker
- 1 ts kanel
Smuldredeig:
- 100 g hvetemel
- 100 g sukker
- 50 g havregryn
- 1 ts vaniljesukker
- 100 g smør
- 1 dl mandelflak eller grovhakkede mandler
Instructions
- Skrell eplene og fjern kjernen, skjær eplene i terninger. Del plommene i to og fjern steinen.
- Ha eplene i en panne og gi de et oppkok sammen med 1 ss vann. Kok ca. 5 minutter til eplene begynner å bli myke. Tilsett kanel og plomme, bland godt sammen med eplene. Ha frukten over i en stor paiform.
- Bland sammen hvetemel, sukker, havregryn og vaniljesukker til deigen, ha i terninger med smør og bland sammen med fingrene til en jevn smuldredeig. Det enkleste er å la en foodprosessor gjøre jobben.
- Ha smuldredeigen på toppen av frukten, strø over mandelflak.
- Stek paien i en forvarmet ovn på 200°C i cirka 30 minutter til paien er gylden på toppen.
Notes
Server med pisket krem eller vaniljeis.