Pekanpai

pekanpai pecan paiVerdens beste pai!

Pai synest jeg er sånn skikkelig høstmat, pai i alle varianter. Jeg vil dele oppskriften på pecanpai som etter min mening er verdens beste pai. Oppskriften er inspirert av Magnolia Bakery sin Pecan pie.

pekanpai pecan pai

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
pekanpai pecan pai

Pekanpai


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Ingredients

Scale

Paibunn:

  • 100 g smør
  • 1/2 ts salt
  • 250 g hvetemel
  • 23 ss vann

Pecanpai fyll:

  • 200 g brunt sukker
  • 1 dl lønnesirup
  • 1 dl sirup
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1/2 ts salt
  • 75 g smør
  • 3 egg
  • 100 g pekannøtter, finhakket
  • Noen ekstra hele pekannøtter til pynt.

Instructions

Paibunn:

  1. Del smør i terninger, ha i en foodprosessor sammen med salt og hvetemel, kjør til en smuldret deig.
  2. Tilsett vann, ha i akkurat nok til at deigen samler seg. Pakk deigen i plastfolie og la den hvile i kjøleskap i 30-60 minutter.
  3. Strø litt mel på benkeplaten. Kjevl deigen ut til den er cirka 0,5 cm tykk. Løft deigen forsiktig over i en smurt paiform, dytt deigen på plass langs alle sider i formen. Skjær vekk overflødig deig.

Paifyll:

  1. Ha sukker, lønnesirup, sirup, vaniljesukker, salt og smør i en kjele. Varm opp forsiktig til sukker er smeltet, ta av varmen og la massen avkjøle litt.
  2. Pisk eggene lett sammen. Hell den avkjølte sirup- og smørblandingen over eggene, pisk godt til en jevn masse.
  3. Vend nøttene inn i massen, hell over paibunnen. Pynt med noen hele pekannøtter på toppen.
  4. Stek paien på 170˚C i en forvarmet ovn i 50-60 minutter. Paien er ferdig når den er sprø i kantene og har fått en fin mørk karamellfarge.

Notes

Sever paien sammen med vaniljeis eller pisket krem.

pekanpai pecan paipekanpai pecan pai

pekanpai pecan pai

fortsatt sulten? her er mer...
Cookie brownie

Nærbilde av en saftig cookie brownie med mørk sjokolade og et hint av Maldon saltflak.

Cookie Brownie med Maldon Saltflak – Den Perfekte Kombinasjonen!

Er du på jakt etter en oppskrift som kombinerer den rike smaken av mørk sjokolade med et hint av salt? Da er disse cookie brownies med Maldon saltflak akkurat det du trenger!

Disse browniesene er perfekt balansert – myke og seige på innsiden, med en deilig sprø kant. Det er noe magisk med den enkle kombinasjonen av mørk sjokolade og et lett dryss med Maldon saltflak. Saltet fremhever den intense sjokoladesmaken og gir et ekstra lag med kompleksitet som gjør disse browniesene helt uimotståelige. (mer…)

Kjøttsuppe med røkt svinekam

Kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker som gulrot, potet, sellerirot, og purre.

Klassisk kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker

Denne klassiske kjøttsuppen er full av smak fra sesongens beste rotgrønnsaker. Røkt svinekam gir suppen en deilig dybde, mens grønnsakene tilfører friskhet og tekstur. Perfekt for kalde høstdager når du trenger noe som både varmer og metter. Server gjerne med flatbrød eller godt brød for en ekstra god opplevelse. (mer…)

Matpakkebrød i langpanne

Matpakkebrød i langpanne

Enkelt å lage, perfekte til matpakken  

Dette matpakkebrødet er superenkelt å lage, perfekt til travle dager. Du trenger verken å kjevle eller forme brødet – bare klem deigen flat i en langpanne og del opp i ruter. Dette gir myke og luftige brød som er perfekte til matpakken. (mer…)