Souvlaki – gresk grillspyd

souvlaki - grillspyd

Smaken av Hellas

Hver gang jeg er i Hellas spiser jeg souvlaki, og gjerne sammen med en stor gresk salat. Marinaden er trikset for å gjøre kjøttet ekstra mørt og en skikkelig god smak på grillspydene. Om du skal grille i helgen anbefaler jeg deg å prøve denne oppskriften.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
souvlaki - grillspyd

Souvlaki – gresk grillspyd


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Description

4 porsjoner 


Ingredients

Scale
  • 800 g svin eller kyllingkjøtt
  • saften av en sitron
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ss tørket oregano
  • 4 ss olivenolje
  • grillspyd

Instructions

  1. Bland sammen sitronsaft, hvitløk, oregano og olivenolje.
  2. Skjær kjøttet opp i biter og fordel marinaden på kjøttet og la stå 1/2-1 time.
  3. Tre kjøttet på grillspyd, dryss litt salt på de og grill eller stek til kjøttet det er gjennomstekt.

Notes

Server med brød, tzatziki og gresk salat.

souvlaki - grillspyd

souvlaki - grillspyd

fortsatt sulten? her er mer...
Cookie brownie

Nærbilde av en saftig cookie brownie med mørk sjokolade og et hint av Maldon saltflak.

Cookie Brownie med Maldon Saltflak – Den Perfekte Kombinasjonen!

Er du på jakt etter en oppskrift som kombinerer den rike smaken av mørk sjokolade med et hint av salt? Da er disse cookie brownies med Maldon saltflak akkurat det du trenger!

Disse browniesene er perfekt balansert – myke og seige på innsiden, med en deilig sprø kant. Det er noe magisk med den enkle kombinasjonen av mørk sjokolade og et lett dryss med Maldon saltflak. Saltet fremhever den intense sjokoladesmaken og gir et ekstra lag med kompleksitet som gjør disse browniesene helt uimotståelige. (mer…)

Kjøttsuppe med røkt svinekam

Kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker som gulrot, potet, sellerirot, og purre.

Klassisk kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker

Denne klassiske kjøttsuppen er full av smak fra sesongens beste rotgrønnsaker. Røkt svinekam gir suppen en deilig dybde, mens grønnsakene tilfører friskhet og tekstur. Perfekt for kalde høstdager når du trenger noe som både varmer og metter. Server gjerne med flatbrød eller godt brød for en ekstra god opplevelse. (mer…)

Matpakkebrød i langpanne

Matpakkebrød i langpanne

Enkelt å lage, perfekte til matpakken  

Dette matpakkebrødet er superenkelt å lage, perfekt til travle dager. Du trenger verken å kjevle eller forme brødet – bare klem deigen flat i en langpanne og del opp i ruter. Dette gir myke og luftige brød som er perfekte til matpakken. (mer…)