Fiskesuppe med kokos og reker

fiskesuppe med kokos og reker

Denne suppen er basert på kraft kokt på rekeskall. Kokos og ingefær gjør denne suppen litt annerledes en andre mer klassiske fiskesupper. Jeg har brukt torsk i min suppe, bruk den fisken eller skalldyr du liker og har tilgang til.

Før du begynner på selve suppen må du lage kraften, det første du må gjøre er å pille rekene.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
fiskesuppe med kokos og reker

Fiskesuppe med kokos og reker


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Description

4 porsjoner


Ingredients

Scale

Kraft av rekeskall

  • 3 ss olivenolje
  • Rekeskall av 1 kg reker
  • 1 gulrot
  • 1 liten løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 stor tomat
  • 8 dl vann

Fiskesuppe med kokos og reker

  • 50 g smør
  • 1 liten løk
  • 15 g fersk ingefær
  • 1 rød chili, finhakket uten frø
  • 4 ss mel
  • 7 dl rekekraft
  • 2 stk gulrot, små terninger
  • 1,5 dl kokosmelk, liten boks
  • 1,5 dl fløte
  • 1 liten torskefilet
  • reker, rensket
  • saften av 1/2 sitron
  • Salt

Instructions

Rekekraft:

  1. Rensk og skjær grønnsakene i grove biter.
  2. Surr rekeskallet i olivenoljen noen minutter.
  3. Ha i resten av ingrediensene og surr videre noen minutter til før du har i vann.
  4. La det små koke i 20 minutter.
  5. Sil av slik du har igjen med en fin og ren kraft.

Fiskesuppe med kokos og reker:

  1. Smelt smør og ha i finhakket løk, chili og ingefær, surr på middels varme til løken er glanset og mørt.
  2. Ha i mel og rør kraftig til en jevn blanding, ha i rekekraft og kok opp. Senk tempraturen og la det småkoke i ca 10 minutter.
  3. Ha i gulrotterningene, kokosmelk og fløte, kok på svak varme i 10-15 minutter.
  4. Skjær torskefileten i passe små biter, la de trekke noen minutter i suppen før servering.
  5. Smak til med salt og sitronsaft.
  6. Server suppen med reke på toppen og eventuelt chiliolje.
  1.  

fiskesuppe med kokos og rekerfiskesuppe med kokos og reker

fortsatt sulten? her er mer...
Cookie brownie

Nærbilde av en saftig cookie brownie med mørk sjokolade og et hint av Maldon saltflak.

Cookie Brownie med Maldon Saltflak – Den Perfekte Kombinasjonen!

Er du på jakt etter en oppskrift som kombinerer den rike smaken av mørk sjokolade med et hint av salt? Da er disse cookie brownies med Maldon saltflak akkurat det du trenger!

Disse browniesene er perfekt balansert – myke og seige på innsiden, med en deilig sprø kant. Det er noe magisk med den enkle kombinasjonen av mørk sjokolade og et lett dryss med Maldon saltflak. Saltet fremhever den intense sjokoladesmaken og gir et ekstra lag med kompleksitet som gjør disse browniesene helt uimotståelige. (mer…)

Kjøttsuppe med røkt svinekam

Kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker som gulrot, potet, sellerirot, og purre.

Klassisk kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker

Denne klassiske kjøttsuppen er full av smak fra sesongens beste rotgrønnsaker. Røkt svinekam gir suppen en deilig dybde, mens grønnsakene tilfører friskhet og tekstur. Perfekt for kalde høstdager når du trenger noe som både varmer og metter. Server gjerne med flatbrød eller godt brød for en ekstra god opplevelse. (mer…)

Matpakkebrød i langpanne

Matpakkebrød i langpanne

Enkelt å lage, perfekte til matpakken  

Dette matpakkebrødet er superenkelt å lage, perfekt til travle dager. Du trenger verken å kjevle eller forme brødet – bare klem deigen flat i en langpanne og del opp i ruter. Dette gir myke og luftige brød som er perfekte til matpakken. (mer…)