Denne suppen er basert på kraft kokt på rekeskall. Kokos og ingefær gjør denne suppen litt annerledes en andre mer klassiske fiskesupper. Jeg har brukt torsk i min suppe, bruk den fisken eller skalldyr du liker og har tilgang til.
Før du begynner på selve suppen må du lage kraften, det første du må gjøre er å pille rekene.
PrintFiskesuppe med kokos og reker
5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star
No reviews
- Author: Renate Rust
Description
4 porsjoner
Ingredients
Scale
Kraft av rekeskall
- 3 ss olivenolje
- Rekeskall av 1 kg reker
- 1 gulrot
- 1 liten løk
- 1 fedd hvitløk
- 1 stor tomat
- 8 dl vann
Fiskesuppe med kokos og reker
- 50 g smør
- 1 liten løk
- 15 g fersk ingefær
- 1 rød chili, finhakket uten frø
- 4 ss mel
- 7 dl rekekraft
- 2 stk gulrot, små terninger
- 1,5 dl kokosmelk, liten boks
- 1,5 dl fløte
- 1 liten torskefilet
- reker, rensket
- saften av 1/2 sitron
- Salt
Instructions
Rekekraft:
- Rensk og skjær grønnsakene i grove biter.
- Surr rekeskallet i olivenoljen noen minutter.
- Ha i resten av ingrediensene og surr videre noen minutter til før du har i vann.
- La det små koke i 20 minutter.
- Sil av slik du har igjen med en fin og ren kraft.
Fiskesuppe med kokos og reker:
- Smelt smør og ha i finhakket løk, chili og ingefær, surr på middels varme til løken er glanset og mørt.
- Ha i mel og rør kraftig til en jevn blanding, ha i rekekraft og kok opp. Senk tempraturen og la det småkoke i ca 10 minutter.
- Ha i gulrotterningene, kokosmelk og fløte, kok på svak varme i 10-15 minutter.
- Skjær torskefileten i passe små biter, la de trekke noen minutter i suppen før servering.
- Smak til med salt og sitronsaft.
- Server suppen med reke på toppen og eventuelt chiliolje.