Sitron- og hvitløks marinerte kyllingvinger

Sitron- og hvitløks marinerte kyllingvinger

Saftige kyllingvinger

Det er bare å legge bestikket til side, for kyllingvinger er den ultimate fingermaten. Kyllingvinger passer å servere som snacks, til tapas eller som en rett til en buffet. 

Sitron- og hvitløks marinerte kyllingvinger

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Sitron- og hvitløks marinerte kyllingvinger

Sitron- og hvitløks marinerte kyllingvinger


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Ingredients

Scale
  • 1 kg kyllingvinger

         Marinade:

  • 1 sitron, saften og skallet
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1,5 ss honning
  • 2 ts dijonsennep
  • 1 ts flaksalt
  • 3 ss olivenolje, litt ekstra til steking
  • 1/4 ts pepper
  • 1/2 ts chiliflak
  • Finhakket timian til topping

Instructions

  1. Vask sitronen godt, bruk et zestjern for å ta av skallet. Press ut all saften og ha i en bolle sammen med skallet.
  2. Tilsett hvitløk, honning, sennep, salt, pepper og chiliflak sammen med sitronsaft, bland godt. 
  3. Fordel marinaden på kyllingvingene og la de marinere i 30-60 minutter. 
  4. Legg kyllingvingene med skinnsiden opp på et stekebrett, ringle over med litt ekstra olivenolje.
  5. Stek på 200°C i ca. 25 minutter, sett på grillelementet de siste minuttene om du vil ha de ekstra gyldne og crispy.

fortsatt sulten? her er mer...
Cookie brownie

Nærbilde av en saftig cookie brownie med mørk sjokolade og et hint av Maldon saltflak.

Cookie Brownie med Maldon Saltflak – Den Perfekte Kombinasjonen!

Er du på jakt etter en oppskrift som kombinerer den rike smaken av mørk sjokolade med et hint av salt? Da er disse cookie brownies med Maldon saltflak akkurat det du trenger!

Disse browniesene er perfekt balansert – myke og seige på innsiden, med en deilig sprø kant. Det er noe magisk med den enkle kombinasjonen av mørk sjokolade og et lett dryss med Maldon saltflak. Saltet fremhever den intense sjokoladesmaken og gir et ekstra lag med kompleksitet som gjør disse browniesene helt uimotståelige. (mer…)

Kjøttsuppe med røkt svinekam

Kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker som gulrot, potet, sellerirot, og purre.

Klassisk kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker

Denne klassiske kjøttsuppen er full av smak fra sesongens beste rotgrønnsaker. Røkt svinekam gir suppen en deilig dybde, mens grønnsakene tilfører friskhet og tekstur. Perfekt for kalde høstdager når du trenger noe som både varmer og metter. Server gjerne med flatbrød eller godt brød for en ekstra god opplevelse. (mer…)

Matpakkebrød i langpanne

Matpakkebrød i langpanne

Enkelt å lage, perfekte til matpakken  

Dette matpakkebrødet er superenkelt å lage, perfekt til travle dager. Du trenger verken å kjevle eller forme brødet – bare klem deigen flat i en langpanne og del opp i ruter. Dette gir myke og luftige brød som er perfekte til matpakken. (mer…)