Saftige kyllingvinger
Det er bare å legge bestikket til side, for kyllingvinger er den ultimate fingermaten. Kyllingvinger passer å servere som snacks, til tapas eller som en rett til en buffet.
PrintSitron- og hvitløks marinerte kyllingvinger
5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star
No reviews
- Author: Renate Rust
Ingredients
Scale
- 1 kg kyllingvinger
Marinade:
- 1 sitron, saften og skallet
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1,5 ss honning
- 2 ts dijonsennep
- 1 ts flaksalt
- 3 ss olivenolje, litt ekstra til steking
- 1/4 ts pepper
- 1/2 ts chiliflak
- Finhakket timian til topping
Instructions
- Vask sitronen godt, bruk et zestjern for å ta av skallet. Press ut all saften og ha i en bolle sammen med skallet.
- Tilsett hvitløk, honning, sennep, salt, pepper og chiliflak sammen med sitronsaft, bland godt.
- Fordel marinaden på kyllingvingene og la de marinere i 30-60 minutter.
- Legg kyllingvingene med skinnsiden opp på et stekebrett, ringle over med litt ekstra olivenolje.
- Stek på 200°C i ca. 25 minutter, sett på grillelementet de siste minuttene om du vil ha de ekstra gyldne og crispy.