Tror dette er den fineste loffen jeg har laget, og jeg elsker den gule fargen jeg fikk ved å tilsette noen teskjeer med gurkemeie. Oppskriften passer til å lage to loffer, men jeg laget istedenfor en stor fletteloff av oppskriften. Og ja, den ble en gigantisk, den fikk raskt navnet “monsterloffen” da den tok over hele stekovnen 🙂
PrintLoff med gurkemeie
5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star
No reviews
- Author: Renate Rust
Description
2 stk. loff eller en gigantisk fletteloff
Ingredients
Scale
- 7 dl melk
- 50 g smør
- 1/2 pk tørrgjær
- 1 ts salt
- 2 ss sukker
- 2 ts gurkemeie
- 1 kg hvetemel
- ekstra mel til utbaking
Instructions
- Smelt smør i en panne og tilsett melk, var opp til 37 grader og ha i en eltebolle sammen med gjær sukker og salt, la svelle i 5 minutter.
- Tilsett mel og gurkemeie, elt i 5-10 minutter.
- Dekk til bollen og la deigen heve i ca. en time.
- Ha litt mel på benken og form loffen slik du ønsker, lage en stor flette loff eller to vanlig størrelse loff.
- Dekk til loffen og etterhev til den har dobblet størrelse.
- Stek i en forvarmet ovn på 225°C i ca. 30-40 minutter.