Loff med gurkemeie

loff med gurkemeie

Tror dette er den fineste loffen jeg har laget, og jeg elsker den gule fargen jeg fikk ved å tilsette noen teskjeer med gurkemeie. Oppskriften passer til å lage to loffer, men jeg laget istedenfor en stor fletteloff av oppskriften. Og ja, den ble en gigantisk, den fikk raskt navnet “monsterloffen” da den tok over hele stekovnen 🙂

loff med gurkemeie

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
loff med gurkemeie

Loff med gurkemeie


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Description

2 stk. loff eller en gigantisk fletteloff


Ingredients

Scale
  • 7 dl melk
  • 50 g smør
  • 1/2 pk tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 2 ss sukker
  • 2 ts gurkemeie
  • 1 kg hvetemel
  • ekstra mel til utbaking

Instructions

  1. Smelt smør i en panne og tilsett melk, var opp til 37 grader og ha i en eltebolle sammen med gjær sukker og salt, la svelle i 5 minutter.
  2. Tilsett mel og gurkemeie, elt i 5-10 minutter.
  3. Dekk til bollen og la deigen heve i ca. en time.
  4. Ha litt mel på benken og form loffen slik du ønsker, lage en stor flette loff eller to vanlig størrelse loff. 
  5. Dekk til loffen og etterhev til den har dobblet størrelse. 
  6. Stek i en forvarmet ovn på 225°C i ca. 30-40 minutter.

loff med gurkemeieloff med gurkemeieloff med gurkemeie

fortsatt sulten? her er mer...
Cookie brownie

Nærbilde av en saftig cookie brownie med mørk sjokolade og et hint av Maldon saltflak.

Cookie Brownie med Maldon Saltflak – Den Perfekte Kombinasjonen!

Er du på jakt etter en oppskrift som kombinerer den rike smaken av mørk sjokolade med et hint av salt? Da er disse cookie brownies med Maldon saltflak akkurat det du trenger!

Disse browniesene er perfekt balansert – myke og seige på innsiden, med en deilig sprø kant. Det er noe magisk med den enkle kombinasjonen av mørk sjokolade og et lett dryss med Maldon saltflak. Saltet fremhever den intense sjokoladesmaken og gir et ekstra lag med kompleksitet som gjør disse browniesene helt uimotståelige. (mer…)

Kjøttsuppe med røkt svinekam

Kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker som gulrot, potet, sellerirot, og purre.

Klassisk kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker

Denne klassiske kjøttsuppen er full av smak fra sesongens beste rotgrønnsaker. Røkt svinekam gir suppen en deilig dybde, mens grønnsakene tilfører friskhet og tekstur. Perfekt for kalde høstdager når du trenger noe som både varmer og metter. Server gjerne med flatbrød eller godt brød for en ekstra god opplevelse. (mer…)

Matpakkebrød i langpanne

Matpakkebrød i langpanne

Enkelt å lage, perfekte til matpakken  

Dette matpakkebrødet er superenkelt å lage, perfekt til travle dager. Du trenger verken å kjevle eller forme brødet – bare klem deigen flat i en langpanne og del opp i ruter. Dette gir myke og luftige brød som er perfekte til matpakken. (mer…)