Quinoa
Etter jeg oppdaget quinoa, bruker jeg den ofte som en erstatning for ris eller pasta. Den har mange helsefordeler da den er proppfull av næringsstoffer, quinoa er en kilde til fiber, antioksidanter og proteiner. Den passer også om du ikke spiser gluten.
PrintQuinoasalat med karri og kylling
5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star
No reviews
- Author: Renate Rust
Description
4 porsjoner
Ingredients
- 2,5 dl quinoa
- 5 dl vann
- 200–300 g stekt kylling, biter
- 1 liten boks mais
- 1 dl ananas, biter
- 1/2 rødløk, finhakket
- 2 dl druer, del i to
- 2 dl spinat, grovhakket
Dressing:
- 2 dl rømme
- 3 ss majones
- 2–3 ts karri pulver
- nykvernet pepper, salt
- litt sitronsaft
Instructions
- Kok quinoa, la den være helt avkjølt før du bruker den.
- Skjær opp ingrediensene etter anvisning, bland sammen med quinoa.
- Lag dressingen, smak til med hvor mye karri du vil ha.
- Bland dressingen i salaten eller server ved siden av.
Koking av quinoa
Når det gjelder koking av quinoa, dobler jeg mengden vann, altså 1 dl quinoa kokes med 2 dl vann. Det som kan være lurt før du koker den er å skylle frøene i kaldt vann, dette er for at smaken blir bedre, men det hender jeg dropper dette punktet.
Kok quinoa på samme måte som du lager ris, gi det et raskt oppkok under lokk, senk temperaturen la quinoa en trekke i 10-12 minutter. Ta pannen av varmen og la den stå med lokk på i 10 minutters tid. Fluff den litt opp med en gaffel og den er klar for bruk.