En fin hverdagsmiddag som både store og små.
PrintPølsegrateng, en enkel hverdagsmiddag
5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star
No reviews
- Author: Renate Rust
Ingredients
Scale
- 300 g makaroni
- 300 g pølse, biter
- 1/2 liten gul løk
- 1 ss olivenolje
Hvit saus:
- 2 ss smør
- 2 ss hvetemel
- 4–5 dl melk
- 1 dl fløte
- 1 dl revet parmesan
- 1/2 ts nykvernet pepper
- 1 fedd hvitløk
- salt og pepper
Topping:
- 1 dl strøkavring eller brødrasp
- 1/2 dl revet parmesan
Instructions
- Få makaronien på kok, se på anvisning på pakken lang tid den skal koke. Makaronien bør ha litt tyggemotstand eller al dente siden den skal en runde inni ovnen.
- Ha løk og hvitløk i en liten panne og stek blank og myk sammen med litt olivenolje, sett til side.
- Lag sausen, begynn med å smelte smør og tilsett mel og rør til en jevn blanding. Ha i melk og fløte og gi et oppkok før du senker temperaturen, la den små koke i 5 minutter. Tilsett løk og hvitløken.
- Ha pølse og makaroni sammen med sausen, smak til med litt salt og pepper.
- Ha i en ildfast form og strø over brødrasp og parmesan.
- Stek i en forvarmet ovn på 200°C i 15-20 minutter til toppingen er gylden.
Notes
Servers sammen med brokkoli eller andre grønnsaker. Og for å gjøre pølsegratengen litt mer lukseriøs på en hverdag, kan du ha noen teskjeer med en god trøffelolje i sausen.