Halloumi ost
Jeg elsker denne osten! Den faste, kompakte konsistensen gjør at den kan stekes og grilles uten at den smelter. Osten får en deilig sprø stekeskorpe når den er stekt, og har en litt salt og skarp smak som passer veldig godt i salater.
Her vil jeg vise hvordan jeg bruker osten. Osten er dekket med hasselnøtter for å gi den litt ekstra smak. Osten kan serveres i en salat, eller som en enkel forrett, det viktigste tilbehøret her er å bruke en god olivenolje og en vellagret fyldig balsamico som dressing.
PrintStekt halloumi med hasselnøtt
5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star
No reviews
- Author: Renate Rust
Ingredients
Scale
- olje eller smør til stekting
- 1 pakke halloumi
- Hasselnøtter, finhakket
- 1 egg
- Salat, olivenolje og balsamico til servering
Instructions
- Skjær osten i 4-5mm tykke skiver.
- Pisk sammen egg og dypp osteskivene i, strø over hasselnøtter på begge sider.
- Varm smør eller olje i en stekepanne, stek osteskivene på medium til sterk varme på begge sider til de har fått en gylden og sprø stekeskorpe.
- Server med en enkel salat med olivenolje og balsamico som dressing.
Den beste Halloumi osten kjøper jeg på innvandrerbutikken.