Hveteboller
Bollene fra bakeriet i Lom er de beste jeg noensinne har smakt, hver bolle veier 175 gram, så de er store, myke og bare fantastisk gode. Oliviers & Co Ålesund solgte i mange år brød fra bakeriet i Lom, og det var ekstra stas når bakeriet pakket med litt ekstra boller av forskjellig slag sammen med brødene, da ble det fest på butikken!
Hvetebollene her er basert på oppskriften til Morten Schakenda, du finner hans oppskrift i boken “Morten Schakenda om boller, brød og tilfeldigheter fra Bakeriet i Lom”
PrintHveteboller
5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star
No reviews
- Author: Renate Rust
Ingredients
- 1 kg hvetemel
- 1 pk. tørrgjær
- 200 g sukker
- 2 ts kardemomme
- 1/2 ts salt
- 1 egg
- 5 dl melk (temperert til 30 grader)
- 300 g smør, terninger
- egg til pensling
Instructions
- Bland alle de tørre ingrediensene, tilsett melk og egg, elt i cirka 10 minutter.
- Mens du elter deigen, tilsett litt og litt av terninger av smør.
- Elt videre til smøret er godt blandet i deigen, dekk til bollen og hev deigen i cirka en time.
- Ha litt mel på benken når du baker ut deigen, del den inn i 12 emner og trill de til boller.
- Fordel bollene på to stekebrett, etterhev til de er dobbelt så stor (ca en time).
- Pensle hver bolle med sammenpisket egg, stek hvert brett midt i ovnen på 200°C i cirka 15 minutter.
Om du vil lage fastelavnsboller, er disse bollene perfekt å bruke. Her har jeg fylt mine med pisket krem som jeg har tilsatt vaniljestang, litt sukker og bringebær. Som pynt har jeg knust noen frysetørket bringebær, og drysset over bollene sammen med litt melis.