Verdens beste boller!

Verdens beste , hveteboller

Hveteboller 

Bollene fra bakeriet i Lom er de beste jeg noensinne har smakt, hver bolle veier 175 gram, så de er store, myke og bare fantastisk gode. Oliviers & Co Ålesund solgte i mange år brød fra bakeriet i Lom, og det var ekstra stas når bakeriet pakket med litt ekstra boller av forskjellig slag sammen med brødene, da ble det fest på butikken! 

Hvetebollene her er basert på oppskriften til Morten Schakenda, du finner hans oppskrift i boken “Morten Schakenda om boller, brød og tilfeldigheter fra Bakeriet i Lom”

Verdens beste , hveteboller

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Verdens beste , hveteboller

Hveteboller


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Ingredients

Scale
  • 1 kg hvetemel
  • 1 pk. tørrgjær
  • 200 g sukker
  • 2 ts kardemomme
  • 1/2 ts salt
  • 1 egg
  • 5 dl melk (temperert til 30 grader)
  • 300 g smør, terninger
  • egg til pensling

Instructions

  1. Bland alle de tørre ingrediensene, tilsett melk og egg, elt i cirka 10 minutter. 
  2. Mens du elter deigen, tilsett litt og litt av terninger av smør.
  3. Elt videre til smøret er godt blandet i deigen, dekk til bollen og hev deigen i cirka en time.
  4. Ha litt mel på benken når du baker ut deigen, del den inn i 12 emner og trill de til boller.
  5. Fordel bollene på to stekebrett, etterhev til de er dobbelt så stor (ca en time).
  6. Pensle hver bolle med sammenpisket egg, stek hvert brett midt i ovnen på 200°C i cirka 15 minutter.

Om du vil lage fastelavnsboller, er disse bollene perfekt å bruke. Her har jeg fylt mine med pisket krem som jeg har tilsatt vaniljestang, litt sukker og bringebær. Som pynt har jeg knust noen frysetørket bringebær, og drysset over bollene sammen med litt melis.

Verdens beste , hvetebollerVerdens beste , hveteboller

fortsatt sulten? her er mer...
Cookie brownie

Nærbilde av en saftig cookie brownie med mørk sjokolade og et hint av Maldon saltflak.

Cookie Brownie med Maldon Saltflak – Den Perfekte Kombinasjonen!

Er du på jakt etter en oppskrift som kombinerer den rike smaken av mørk sjokolade med et hint av salt? Da er disse cookie brownies med Maldon saltflak akkurat det du trenger!

Disse browniesene er perfekt balansert – myke og seige på innsiden, med en deilig sprø kant. Det er noe magisk med den enkle kombinasjonen av mørk sjokolade og et lett dryss med Maldon saltflak. Saltet fremhever den intense sjokoladesmaken og gir et ekstra lag med kompleksitet som gjør disse browniesene helt uimotståelige. (mer…)

Kjøttsuppe med røkt svinekam

Kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker som gulrot, potet, sellerirot, og purre.

Klassisk kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker

Denne klassiske kjøttsuppen er full av smak fra sesongens beste rotgrønnsaker. Røkt svinekam gir suppen en deilig dybde, mens grønnsakene tilfører friskhet og tekstur. Perfekt for kalde høstdager når du trenger noe som både varmer og metter. Server gjerne med flatbrød eller godt brød for en ekstra god opplevelse. (mer…)

Matpakkebrød i langpanne

Matpakkebrød i langpanne

Enkelt å lage, perfekte til matpakken  

Dette matpakkebrødet er superenkelt å lage, perfekt til travle dager. Du trenger verken å kjevle eller forme brødet – bare klem deigen flat i en langpanne og del opp i ruter. Dette gir myke og luftige brød som er perfekte til matpakken. (mer…)