Rødbetburger

rødbetburger

Kjøttfri burger

Prøv denne burgeren om du er glad i rødbeter og ønsker en god kjøttfri middag. 

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
rødbetburger

Rødbetburger


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Description

6 burgere


Ingredients

Scale
  • 2 rødbeter, ca 300 g
  • 1 egg
  • 75 g havregryn
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 pk kikerter, ferdig kokt 230 g
  • 1 ss Worcestersaus
  • 1 ts oregano
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts pepper

Instructions

  1. Start med å skrelle skallet av rødbetene og rasp de med et rivjern eller bruk rivjernet på en foodprosessor.
  2. Tilsett resten av ingrediensen sammen med rødbetene, bland godt sammen, bruker du foodprosessor, bytt til knivbladet og kjør noen runder til alt er godt blandet til en jevn masse.
  3. Sett deigen i kjøleskapet i ca. 30 minutter slik havregrynen får svelle og deigen blir litt fastere.
  4. Form burgere til ønsket størrelse, enkleste er å bruke hendene. Form hver del til en ball og klem den flat ca 1,5 cm tykkelse. 
  5. Stek burgerne med litt olivenolje i en stekepanne på middels temperatur i 6-7 minutter på hver side. Snu hver burger forsiktig, de kan fort gå fra hverandre før de er stekt på begge sider. 

rødbetburger

På bildene har jeg laget mini burgere, oppskriften er til 6 medium store burgere som passer til vanlige hamburgerbrød.

fortsatt sulten? her er mer...
Cookie brownie

Nærbilde av en saftig cookie brownie med mørk sjokolade og et hint av Maldon saltflak.

Cookie Brownie med Maldon Saltflak – Den Perfekte Kombinasjonen!

Er du på jakt etter en oppskrift som kombinerer den rike smaken av mørk sjokolade med et hint av salt? Da er disse cookie brownies med Maldon saltflak akkurat det du trenger!

Disse browniesene er perfekt balansert – myke og seige på innsiden, med en deilig sprø kant. Det er noe magisk med den enkle kombinasjonen av mørk sjokolade og et lett dryss med Maldon saltflak. Saltet fremhever den intense sjokoladesmaken og gir et ekstra lag med kompleksitet som gjør disse browniesene helt uimotståelige. (mer…)

Kjøttsuppe med røkt svinekam

Kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker som gulrot, potet, sellerirot, og purre.

Klassisk kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker

Denne klassiske kjøttsuppen er full av smak fra sesongens beste rotgrønnsaker. Røkt svinekam gir suppen en deilig dybde, mens grønnsakene tilfører friskhet og tekstur. Perfekt for kalde høstdager når du trenger noe som både varmer og metter. Server gjerne med flatbrød eller godt brød for en ekstra god opplevelse. (mer…)

Matpakkebrød i langpanne

Matpakkebrød i langpanne

Enkelt å lage, perfekte til matpakken  

Dette matpakkebrødet er superenkelt å lage, perfekt til travle dager. Du trenger verken å kjevle eller forme brødet – bare klem deigen flat i en langpanne og del opp i ruter. Dette gir myke og luftige brød som er perfekte til matpakken. (mer…)