Kokosboller

kokosboller

 Å ja, disse er gode! Du trenger ikke bunn i disse, men de blir litt lettere å håndtere med en kjeks. Du kan bruke pepperkake, Oreo, Ritz eller Mariekjeks, min favoritt er å steke tynne skiver med kransekakedeig. 

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
kokosboller

Kokosboller


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Ingredients

Scale
  • 4 eggehviter
  • 300 g sukker, ekstra finmalt
  • 1 ts vaniljesukker
  • 5 gelantinplater
  • 1 ss vann
  • .
  • 150 g sjokolade
  • 1 dl kokosmasse
  • kjeks

Instructions

  1. Legg gelantinplatene i kaldt vann.
  2. Skill eggehviten fra eggeplommen, pass på at det ikke kommer noe av plommen med i eggehviten.
  3. Pisk eggehviten til den begynner å bli mykt skum. Tilsett litt og litt sukker, pisk hele tiden, tilsett vaniljesukker og pisk til du ser eggehviten er helt stiv.
  4. Klem vannet ut av gelantinplatene, ha i en liten kasserolle sammen med 1 ss vann, varm opp til du ser at gelantinen er helt oppløst, dette går veldig fort så følg nøye med.
  5. Ha gelantinen i marengsen, tilsett den i en tynn stråle og visp hele tiden.
  6. Pisk til du ser marengsen er blitt helt stiv.
  7. Ha fyllet i en sprøytepose, sprøyt ut myke topper på kjeks eller på et bakepapir.
  8. La de stå noen timer til de er faste.
  9. Smelt sjokoladen i et vannbad og avkjøl den litt før du pensler sjokoladen på hver kokosbolle, du kan også helle over eller dyppe bollene i sjokoladen.
  10. Stø over kokosmassen før sjokoladen stivner.
 

kokosboller

 

fortsatt sulten? her er mer...
Cookie brownie

Nærbilde av en saftig cookie brownie med mørk sjokolade og et hint av Maldon saltflak.

Cookie Brownie med Maldon Saltflak – Den Perfekte Kombinasjonen!

Er du på jakt etter en oppskrift som kombinerer den rike smaken av mørk sjokolade med et hint av salt? Da er disse cookie brownies med Maldon saltflak akkurat det du trenger!

Disse browniesene er perfekt balansert – myke og seige på innsiden, med en deilig sprø kant. Det er noe magisk med den enkle kombinasjonen av mørk sjokolade og et lett dryss med Maldon saltflak. Saltet fremhever den intense sjokoladesmaken og gir et ekstra lag med kompleksitet som gjør disse browniesene helt uimotståelige. (mer…)

Kjøttsuppe med røkt svinekam

Kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker som gulrot, potet, sellerirot, og purre.

Klassisk kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker

Denne klassiske kjøttsuppen er full av smak fra sesongens beste rotgrønnsaker. Røkt svinekam gir suppen en deilig dybde, mens grønnsakene tilfører friskhet og tekstur. Perfekt for kalde høstdager når du trenger noe som både varmer og metter. Server gjerne med flatbrød eller godt brød for en ekstra god opplevelse. (mer…)

Matpakkebrød i langpanne

Matpakkebrød i langpanne

Enkelt å lage, perfekte til matpakken  

Dette matpakkebrødet er superenkelt å lage, perfekt til travle dager. Du trenger verken å kjevle eller forme brødet – bare klem deigen flat i en langpanne og del opp i ruter. Dette gir myke og luftige brød som er perfekte til matpakken. (mer…)