Beste julesilda marinert i balsamicoeddik!
Dette er sild med smaker fra middelhavet. Ideen til denne fikk jeg en dag jeg jobbet hos Oliviers & Co, de har de beste av eddik og balsamico. Sammen med urtebunter og peppermiks fra O&CO ble dette den beste silden jeg har smakt!
PrintBalsamicosild med pepper og urter
5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star
No reviews
- Author: Renate Rust
Ingredients
Scale
- 1 dl balsamicoeddik O&CO
- 1,5 dl vann
- 100 g sukker
- 2 urtebunt O&CO
- 1,5 ts hel sort pepper
- 0,5 ts peppermiks O&CO
- 400 g spekesild, utvannet
- melk til utvanning
- 1–2 rødløk
Instructions
- Legg spepkesilden i en bolle, ha i melk slik at silden er dekket, sett kaldt noen timer.
- Ha balsamicoeddik, vann, sukker, urtebunt og pepper i en kasserolle varm opp til sukkeret er oppløst, la væsken avkjøle.
- Skjær rødløk i tynne skiver og silden inn i passe store biter.
- Legg rødløk, sild lagvis i et glass, hell over balsamicoblandingen slik sild og løk er dekket, sett på lokk.
- La silden stå noen dager før den spises.
Denne silden er perfekt å servere sammen med et godt rugbrød, oppskrift på mitt rugbrød finner du her.