Sitron + pepper = sant
Er du glad i pepper vil du elske denne kyllingen. Sitron og pepper er så godt sammen, jeg har blandet nykvernet pepper og skallet av en sitron sammen med godt smør, denne blandingen fordeler jeg under skinnet på kyllingen, enkelt og greit.
Helstekt kylling
Den saftigste kyllingen får jeg ved å helsteke den. Smaken blir enda bedre om du tar deg bryderiet med å løsne skinnet nok til å få fylt den med mykt urtesmør, eller som jeg har her, smør med pepper,sitron og salt. Ha gjerne litt grønnsaker i bunnen av formen du steker kyllingen i, det gir en helt fantastisk kraft og grønnsakene smaker himmelsk.
Steketiden er avhengig på størrelsen på kyllingen, kjernetemperaturen skal være på 65 grader. Om du ikke har steketermometer kan du sjekke om den er ferdig ved å løsne litt på kyllinglåret, er saften som kommer ut klar, er den ferdig.
PrintSitron- og pepper kylling
5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star
No reviews
- Author: Renate Rust
Ingredients
- 1 hel kylling
- 75 g smør, mykt
- 1 ss hel pepper
- 1 sitron
- 1/2 ss maldon salt
Instructions
- Knus pepper og salt i en morter.
- Bruk et zesterjern for å få skallet av en hel sitron, bland sammen med pepper, salt og mykt smør.
- Løsne skinnet på kyllingen, fordel smørblandingen under skinnet, ha også litt smør oppå og under kyllingen, avslutt med å skvise over litt sitronsaft.
- Legg kyllingen i en ildfast form.
- Om du vil, bruk de grønnsakene og urtene du har for hånden,legg rundt kyllingen. Jeg har brukt pastinakk, gulrot, sjalottløk, hvitløk og timian.
- Stek kyllingen i en forvarmet ovn på 170C grader i cirka 60-90 minutter, kjernetemperaturen skal ligge på 65 grader.
- De siste minuttene i ovnen kan du sett på grillfunksjonen for å få kyllingen ekstra gylden
- La kyllingen hvile 10 minutter før du servere den.