Sitron- og pepper kylling

Pepper- og sitron kylling

Sitron + pepper = sant

Er du glad i pepper vil du elske denne kyllingen. Sitron og pepper er så godt sammen, jeg har blandet nykvernet pepper og skallet av en sitron sammen med godt smør, denne blandingen fordeler jeg under skinnet på kyllingen, enkelt og greit.

Pepper- og sitron kylling

Helstekt kylling

Den saftigste kyllingen får jeg ved å helsteke den. Smaken blir enda bedre om du tar deg bryderiet med å løsne skinnet nok til å få fylt den med mykt urtesmør, eller som jeg har her, smør med pepper,sitron og salt. Ha gjerne litt grønnsaker i bunnen av formen du steker kyllingen i, det gir en helt fantastisk kraft og grønnsakene smaker himmelsk.

Steketiden er avhengig på størrelsen på kyllingen, kjernetemperaturen skal være på 65 grader. Om du ikke har steketermometer kan du sjekke om den er ferdig ved å løsne litt på kyllinglåret, er saften som kommer ut klar, er den ferdig.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Pepper- og sitron kylling

Sitron- og pepper kylling


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Ingredients

Scale
  • 1 hel kylling
  • 75 g smør, mykt
  • 1 ss hel pepper
  • 1 sitron
  • 1/2 ss maldon salt

Instructions

  1. Knus pepper og salt i en morter.
  2. Bruk et zesterjern for å få skallet av en hel sitron, bland sammen med pepper, salt og mykt smør.
  3. Løsne skinnet på kyllingen, fordel smørblandingen under skinnet, ha også litt smør oppå og under kyllingen, avslutt med å skvise over litt sitronsaft.
  4. Legg kyllingen i en ildfast form.
  5. Om du vil, bruk de grønnsakene og urtene du har for hånden,legg rundt kyllingen. Jeg har brukt pastinakk, gulrot, sjalottløk, hvitløk og timian.
  6. Stek kyllingen i en forvarmet ovn på 170C grader i cirka 60-90 minutter, kjernetemperaturen skal ligge på 65 grader.
  7. De siste minuttene i ovnen kan du sett på grillfunksjonen for å få kyllingen ekstra gylden
  8. La kyllingen hvile 10 minutter før du servere den.

Pepper- og sitron kylling

Pepper- og sitron kylling

Pepper- og sitron kyllingPepper- og sitron kylling

 

 

fortsatt sulten? her er mer...
Cookie brownie

Nærbilde av en saftig cookie brownie med mørk sjokolade og et hint av Maldon saltflak.

Cookie Brownie med Maldon Saltflak – Den Perfekte Kombinasjonen!

Er du på jakt etter en oppskrift som kombinerer den rike smaken av mørk sjokolade med et hint av salt? Da er disse cookie brownies med Maldon saltflak akkurat det du trenger!

Disse browniesene er perfekt balansert – myke og seige på innsiden, med en deilig sprø kant. Det er noe magisk med den enkle kombinasjonen av mørk sjokolade og et lett dryss med Maldon saltflak. Saltet fremhever den intense sjokoladesmaken og gir et ekstra lag med kompleksitet som gjør disse browniesene helt uimotståelige. (mer…)

Kjøttsuppe med røkt svinekam

Kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker som gulrot, potet, sellerirot, og purre.

Klassisk kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker

Denne klassiske kjøttsuppen er full av smak fra sesongens beste rotgrønnsaker. Røkt svinekam gir suppen en deilig dybde, mens grønnsakene tilfører friskhet og tekstur. Perfekt for kalde høstdager når du trenger noe som både varmer og metter. Server gjerne med flatbrød eller godt brød for en ekstra god opplevelse. (mer…)

Matpakkebrød i langpanne

Matpakkebrød i langpanne

Enkelt å lage, perfekte til matpakken  

Dette matpakkebrødet er superenkelt å lage, perfekt til travle dager. Du trenger verken å kjevle eller forme brødet – bare klem deigen flat i en langpanne og del opp i ruter. Dette gir myke og luftige brød som er perfekte til matpakken. (mer…)