Gresskar
Nå er det masse gresskar å få kjøpt, og jeg har nettopp oppdaget hvor utrolig godt det er. Den myke konsistensen og smaken er helt fantstisk når den er stekt, her har jeg laget en enkel salat der jeg har brukt ovnsstekt gresskar, god alene eller som tilbehør til kylling.
Print
Quinoasalat med gresskar og fetaost
5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star
No reviews
- Author: Renate Rust
Description
4 porsjoner
Ingredients
Scale
- 1 dl quinoa
- 2 dl vann
- 1/2 Butternut gresskar, ca 800 g
- 1/2 rødløk
- 1 pk babyspinat, 65 g
- 100 g fetaost
Dressing:
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 3 ss olivenolje
- 2 ts balsamico, velagret søt type
- 1/2 ts dijon sennep
- salt og pepper
Instructions
- Rensk gresskar og skjær den i 1 cm tykke skiver, del så inn i grove biter, legg utover et stekebrett og ha på litt salt og pepper. Stek i en forvarmet ovn på 200C grader i 25-30 minutter til gresskaret er blitt myk.
- Skyll quinoa godt under rennende kaldt vann, ha i en kasserolle sammen med vann og litt salt. Gi et oppkok og senk temperaturen og la det småkoke under lokk i 10 minutter, ta av varmen og la quinoa stå 10 minutter så er den klar.
- Bland sammen ingrediensene til dressingen og smak til med litt salt og pepper.
- Når quinoa er klar og litt avkjølt kan du blande inn dressingen sammen med rødløk og spinat, vend inn gresskar og avslutt med å smuldre over fetaosten.
- Server med noen ekstra dråper balsamico.