Kremet gresskar- og tomatsuppe
5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star
No reviews
- Author: Renate Rust
Ingredients
Scale
- 500 g gresskar, hokkaido
- 1/2 gul løk, grove biter
- 2 fedd hvitløk
- 1 boks, knust tomat
- 3 dl vann
- 1 ss kyllingfond eller grønnsaksbuljong
- 1 ss basilikum, finhakket
- 1 ss timian, finhakket
- 1 dl fløte
- salt og pepper
Instructions
- Sett stekovnen på 200C grader.
- Skrell og del gresskar inn i 1 cm. skiver, legg på et stekebrett sammen med hele hvitløk og løken.
- Stek i ovnen 25-30 minutter til gresskaret er mykt.
- Ha gresskar, løk, hvitløk i en kasserolle sammen med tomat, urtene og vann. Bruk en en stavmikser og kjør til en glatt jevn blanding.
- Varm opp og ha i fond/buljong, tilsett fløte og juster konsistensen ved å ha i mer vann om den er litt tykk.
- Smak til med salt og pepper.
Gresskarchips
Jeg bruker en potetskreller til å fjerne skallet av gresskaret, og av skallet jeg chips. Fordel litt olivenolje over skallet og ha et lett dryss med salt og pepper, legg utover en stekeplate og stek i ovnen på 200C grader i cirka 10 minutter, følg med for de kan fort bli for mye stekt. Det samme kan du gjøre med ferske gresskarkjernene , stek de i ovnen til de er gyldne og sprø, da er de perfekt til å servere med suppen.