Kremet gresskar- og tomatsuppe

kremet gresskar- og tomatsuppe

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
kremet gresskar- og tomatsuppe

Kremet gresskar- og tomatsuppe


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Ingredients

Scale
  • 500 g gresskar, hokkaido
  • 1/2 gul løk, grove biter
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 boks, knust tomat
  • 3 dl vann
  • 1 ss kyllingfond eller grønnsaksbuljong
  • 1 ss basilikum, finhakket
  • 1 ss timian, finhakket
  • 1 dl fløte
  • salt og pepper
 

Instructions

  1. Sett stekovnen på 200C grader.
  2. Skrell og del gresskar inn i 1 cm. skiver, legg på et stekebrett sammen med hele hvitløk og løken.
  3. Stek i ovnen 25-30 minutter til gresskaret er mykt.
  4. Ha gresskar, løk, hvitløk i en kasserolle sammen med tomat, urtene og vann. Bruk en en stavmikser og kjør til en glatt jevn blanding.
  5. Varm opp og ha i fond/buljong, tilsett fløte og juster konsistensen ved å ha i mer vann om den er litt tykk.
  6. Smak til med salt og pepper.
Gresskarchips

Jeg bruker en potetskreller til å fjerne skallet av gresskaret, og av skallet jeg chips. Fordel litt olivenolje over skallet og ha et lett dryss med salt og pepper, legg utover en stekeplate og stek i ovnen på 200C grader i cirka 10 minutter, følg med for de kan fort bli for mye stekt. Det samme kan du gjøre med ferske gresskarkjernene , stek de i ovnen til de er gyldne og sprø, da er de perfekt til å servere med suppen.

Gresskarchips

kremet gresskar- og tomatsuppe

fortsatt sulten? her er mer...
Cookie brownie

Nærbilde av en saftig cookie brownie med mørk sjokolade og et hint av Maldon saltflak.

Cookie Brownie med Maldon Saltflak – Den Perfekte Kombinasjonen!

Er du på jakt etter en oppskrift som kombinerer den rike smaken av mørk sjokolade med et hint av salt? Da er disse cookie brownies med Maldon saltflak akkurat det du trenger!

Disse browniesene er perfekt balansert – myke og seige på innsiden, med en deilig sprø kant. Det er noe magisk med den enkle kombinasjonen av mørk sjokolade og et lett dryss med Maldon saltflak. Saltet fremhever den intense sjokoladesmaken og gir et ekstra lag med kompleksitet som gjør disse browniesene helt uimotståelige. (mer…)

Kjøttsuppe med røkt svinekam

Kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker som gulrot, potet, sellerirot, og purre.

Klassisk kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker

Denne klassiske kjøttsuppen er full av smak fra sesongens beste rotgrønnsaker. Røkt svinekam gir suppen en deilig dybde, mens grønnsakene tilfører friskhet og tekstur. Perfekt for kalde høstdager når du trenger noe som både varmer og metter. Server gjerne med flatbrød eller godt brød for en ekstra god opplevelse. (mer…)

Matpakkebrød i langpanne

Matpakkebrød i langpanne

Enkelt å lage, perfekte til matpakken  

Dette matpakkebrødet er superenkelt å lage, perfekt til travle dager. Du trenger verken å kjevle eller forme brødet – bare klem deigen flat i en langpanne og del opp i ruter. Dette gir myke og luftige brød som er perfekte til matpakken. (mer…)