Kyllinggryte med tomatsaus
5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star
No reviews
- Author: Renate Rust
Description
4 porsjoner
Ingredients
Scale
- 4 store kyllingbryst, grove biter
- 2 ss olivenolje
- salt og pepper
- 1 rød løk, finhakket
- 3 fedd hvitløk, finhakket
- 1 gul paprika, grove biter
- 1 rød paprika, grovebiter
- 1 gulrot, tynne skiver
- 1 dl rødvin
- 1 boks hermetiske tomater
- 1 ss tomatpurre
- 2 ss basilikum, finhakket
- 1 ts tørket oregano
- 2 dl vann
- 1 ss kyllingfond
- 150 g kalamata oliven
Instructions
- Del kyllingfiletene i store biter. Stek de lett i en stor gryte til de har fått litt farge, gjør det i to omganger. Tilsett et jevnt dryss med salt og pepper, ta de ut av gryten og sett til siden.
- Skjær opp grønnsakene og ha i gryten med litt olivenolje og stek de til løken er blitt myk.
- Tilsett rødvin og la den koke inn noen minutter.
- Ha i tomat, tomatpurre, basilikum, oregano, vann og kyllingfond, sett på lokk og la den koke på lav varme i 30 minutter.
- Tilsett kylling og oliven og kok videre i 10-15 minutter til kyllingen er gjennomkokt. Smak til med salt og pepper.
- Server med pasta.