Kyllinggryte med tomatsaus

Kyllinggryte med tomat og paprika

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Kyllinggryte med tomat og paprika

Kyllinggryte med tomatsaus


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Description

4 porsjoner


Ingredients

Scale
  • 4 store kyllingbryst, grove biter
  • 2 ss olivenolje
  • salt og pepper
  • 1 rød løk, finhakket
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 gul paprika, grove biter
  • 1 rød paprika, grovebiter
  • 1 gulrot, tynne skiver
  • 1 dl rødvin
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 ss tomatpurre
  • 2 ss basilikum, finhakket
  • 1 ts tørket oregano
  • 2 dl vann
  • 1 ss kyllingfond
  • 150 g kalamata oliven
 

Instructions

  1. Del kyllingfiletene i store biter. Stek de lett i en stor gryte til de har fått litt farge, gjør det i to omganger. Tilsett et jevnt dryss med salt og pepper, ta de ut av gryten og sett til siden.
  2. Skjær opp grønnsakene og ha i gryten med litt olivenolje og stek de til løken er blitt myk.
  3. Tilsett rødvin og la den koke inn noen minutter.
  4. Ha i tomat, tomatpurre, basilikum, oregano, vann og kyllingfond, sett på lokk og la den koke på lav varme i 30 minutter.
  5. Tilsett kylling og oliven og kok videre i 10-15 minutter til kyllingen er gjennomkokt. Smak til med salt og pepper.
  6. Server med pasta.

Kyllinggryte med tomat og paprikaKyllinggryte med tomat og paprika

 

fortsatt sulten? her er mer...
Cookie brownie

Nærbilde av en saftig cookie brownie med mørk sjokolade og et hint av Maldon saltflak.

Cookie Brownie med Maldon Saltflak – Den Perfekte Kombinasjonen!

Er du på jakt etter en oppskrift som kombinerer den rike smaken av mørk sjokolade med et hint av salt? Da er disse cookie brownies med Maldon saltflak akkurat det du trenger!

Disse browniesene er perfekt balansert – myke og seige på innsiden, med en deilig sprø kant. Det er noe magisk med den enkle kombinasjonen av mørk sjokolade og et lett dryss med Maldon saltflak. Saltet fremhever den intense sjokoladesmaken og gir et ekstra lag med kompleksitet som gjør disse browniesene helt uimotståelige. (mer…)

Kjøttsuppe med røkt svinekam

Kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker som gulrot, potet, sellerirot, og purre.

Klassisk kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker

Denne klassiske kjøttsuppen er full av smak fra sesongens beste rotgrønnsaker. Røkt svinekam gir suppen en deilig dybde, mens grønnsakene tilfører friskhet og tekstur. Perfekt for kalde høstdager når du trenger noe som både varmer og metter. Server gjerne med flatbrød eller godt brød for en ekstra god opplevelse. (mer…)

Matpakkebrød i langpanne

Matpakkebrød i langpanne

Enkelt å lage, perfekte til matpakken  

Dette matpakkebrødet er superenkelt å lage, perfekt til travle dager. Du trenger verken å kjevle eller forme brødet – bare klem deigen flat i en langpanne og del opp i ruter. Dette gir myke og luftige brød som er perfekte til matpakken. (mer…)