Saftige muffins
Disse tar under 10 minutter å røre sammen ingrediensene til disse muffinsene. Om man vil gjøre litt ekstra ut av de kan man servere de med litt pisket krem og litt ekstra eplemos.
Print
Muffins med eplemos
5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star
No reviews
- Author: Renate Rust
Ingredients
Scale
- 75 g sukker
- 2 egg
- 100 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts kanel
- 100 g smør, smeltet
- 1 dl eplemos
Instructions
- Rør sukker og egg lett sammen.
- Tilsett hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og kanel, rør godt.
- Ha i eplemos og smeltet smør og bland sammen til en jevn røre.
- Fordel røren i 10 muffinsformer.
- Stek i en forvarmet ovn på 180C grader i 15-20 minutter til de er gyldne og gjennomstekt.
Eplemos
Til denne oppskriften har jeg laget eplemosen selv, det går raskt og den blir ekstra god med norske epler. Til ca 1 dl ferdig eplemos trenger du:
2 epler
3 ss vann
2 ss sukker
Rensk eplene og fjern kjernen, kutt eplene i biter.
Ha eplene i en kasserolle med vann og sukker, gi et oppkok, senk temperaturen og kok til eplene er møre og nesten all vesken er kokt inn.