Om høsten når det begynner å bli litt kaldere i luften og mørkere ute er gryter perfekt å lage, denne har jeg publisert før og har fått gode tilbakemeldinger på den, det gleder meg mitt mathjerte! Den er enkel å lage og kjempegod sammen med en hjemmelaget potetmos.
PrintBiff stroganoff
5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star
No reviews
- Author: Renate Rust
Description
4 porsjoner
Ingredients
Scale
- 800 g biffkjøtt, grove biter
- 1 ss hvetemel
- olivenolje
- 2 løk, tynne båter
- 250 g aromasopp, skiver
- 2 ss tomatpurè
- 1 ss dijonsennep
- 2 dl rødvin
- 2 dl kjøttkraft
- 3 dl fløte eller creme fraîche
- salt og pepper
- eventuelt litt sukker
Instructions
- Skjær biffkjøtt i grove biter, tørk godt av kjøttet. Ha mel i en skål tilsett litt nykvernet salt og pepper og bland godt. Rull kjøttet i melet slik at det blir jevnt fordelt.
- Bruk en god gryte, stek kjøttet gyldent i olivenolje. Stek i flere porsjoner siden det er mye kjøtt som skal brunes, sett til sides.
- Stek løk og sopp på medium varme til løken er blitt mør.
- Tilsett vin, kraft, tomatpurè og dijonsennep, kok i ca ti minutter.
- Ha i fløte og kok 5 minutter til på svak varme.
- Tilslutt tilsett kjøttet og la gryten putre videre i 5 minutters tid.
- Smak til med salt og pepper. Synest du gryten er litt syrlig kan du tilsett litt sukker.
- Server med hjemmelaget potetmos eller ris.