Plommekake med mandler

plommekake med mandler

Lettvint plommekake

Denne er rask å lage, og det lukter så godt i huset når du baker kaken. Den smaker ekstra godt om du spiser kaken nystekt og den enda er litt varm, server sammen med vaniljeis eller litt pisket krem.

plommekake med mandler

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
plommekake med mandler

Plommekake med mandler


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Description

Kaken er stekt i en 24 cm springform.


Ingredients

Scale
Kakerøren:
  • 125 g smør, romtemperert
  • 200 g sukker
  • 3 egg
  • 2 ts bakepulver
  • 3 ts vaniljesukker
  • 200 g hvetemel

Kakefyll:

  • 400 g plommer
  • 2 ss sukker
  • 100 g mandler, grovhakket
  • 1 ts kanel
 

Instructions

  1. Del plommene i to og fjern steinen, bland 2 ss sukker sammen med plommene, la stå mens du lager kakerøren.
  2. Pisk smør og sukker hvitt og luftig.
  3. Tilsett egg, et om gangen.
  4. Bland inn bakepulver, vaniljesukker og hvetemel, bland godt og ha i en rund kakeform.
  5. Ha plommene på toppen av kakerøren, avslutt med mandler og kanel.
  6. Stek kaken på nederste rille i en forvarmet ovn på 190C grader i 35-40 minutter,

plommekake med mandler

plommekake med mandler

plommekake med mandler

fortsatt sulten? her er mer...
Cookie brownie

Nærbilde av en saftig cookie brownie med mørk sjokolade og et hint av Maldon saltflak.

Cookie Brownie med Maldon Saltflak – Den Perfekte Kombinasjonen!

Er du på jakt etter en oppskrift som kombinerer den rike smaken av mørk sjokolade med et hint av salt? Da er disse cookie brownies med Maldon saltflak akkurat det du trenger!

Disse browniesene er perfekt balansert – myke og seige på innsiden, med en deilig sprø kant. Det er noe magisk med den enkle kombinasjonen av mørk sjokolade og et lett dryss med Maldon saltflak. Saltet fremhever den intense sjokoladesmaken og gir et ekstra lag med kompleksitet som gjør disse browniesene helt uimotståelige. (mer…)

Kjøttsuppe med røkt svinekam

Kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker som gulrot, potet, sellerirot, og purre.

Klassisk kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker

Denne klassiske kjøttsuppen er full av smak fra sesongens beste rotgrønnsaker. Røkt svinekam gir suppen en deilig dybde, mens grønnsakene tilfører friskhet og tekstur. Perfekt for kalde høstdager når du trenger noe som både varmer og metter. Server gjerne med flatbrød eller godt brød for en ekstra god opplevelse. (mer…)

Matpakkebrød i langpanne

Matpakkebrød i langpanne

Enkelt å lage, perfekte til matpakken  

Dette matpakkebrødet er superenkelt å lage, perfekt til travle dager. Du trenger verken å kjevle eller forme brødet – bare klem deigen flat i en langpanne og del opp i ruter. Dette gir myke og luftige brød som er perfekte til matpakken. (mer…)