Cæsarsalat med en litt lettere dressing

cæsarsalat med yoghurtdressing

Bytt ut majonesen med yoghurt om du vil ha en litt lettere utgave av cæsarsalaten. Ideen til denne oppskriften fikk jeg av Jamie Oliver, han har mange gode oppskrifter, jeg blir ofte inspirert og lærer stadig nye ting av å se programmene hans eller bla i kokebøkene han har laget.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
cæsarsalat med yoghurtdressing

Cæsarsalat med en litt lettere dressing


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Description

4 porsjoner


Ingredients

Scale

Dressing:

  • 1 dl naturell yoghurt
  • 1/2 ts Worcestersaus
  • 1/2 ts Dijon sennep
  • 1 ts sitronsaft
  • 1 ss mild olivenolje
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 ansjosfilet, finhakket
  • 3 ss parmesan, finrevet
  • litt pepper

Til salaten:

  • 1 romanosalat
  • 1/2 rødløk
  • 2 kyllingbryst
  • litt bacon, biter
  • brødkrutonger
  • parmesan, finrevet
 

Instructions

  1. Bland sammen alle ingredienser til dressingen, smak til med pepper og eventuelt salt. Om dressingen er litt tykk kan du tilsette litt melk for å få den konsistensen du ønsker.
  2. Stek kylling fileten til den er gjennomstekt, krydre kyllingen med salt og pepper. Kyllingen blir ekstra god om du marinere den på forhånd med god olje, litt urter og hvitløk. La kyllingen hvile og gjerne bli kald før du skjærer den opp i tynne strimler.
  3. Stek bacon til den er gylden.
  4. Del opp romanosalat og skjær løk i tynne skiver. Bland dressingen inn i salaten og fordel på fat, tilsett kylling, bacon og brødkrutonger, dryss over litt parmesan og server.

cæsarsalat med yoghurtdressing

cæsarsalat med yoghurtdressing

fortsatt sulten? her er mer...
Cookie brownie

Nærbilde av en saftig cookie brownie med mørk sjokolade og et hint av Maldon saltflak.

Cookie Brownie med Maldon Saltflak – Den Perfekte Kombinasjonen!

Er du på jakt etter en oppskrift som kombinerer den rike smaken av mørk sjokolade med et hint av salt? Da er disse cookie brownies med Maldon saltflak akkurat det du trenger!

Disse browniesene er perfekt balansert – myke og seige på innsiden, med en deilig sprø kant. Det er noe magisk med den enkle kombinasjonen av mørk sjokolade og et lett dryss med Maldon saltflak. Saltet fremhever den intense sjokoladesmaken og gir et ekstra lag med kompleksitet som gjør disse browniesene helt uimotståelige. (mer…)

Kjøttsuppe med røkt svinekam

Kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker som gulrot, potet, sellerirot, og purre.

Klassisk kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker

Denne klassiske kjøttsuppen er full av smak fra sesongens beste rotgrønnsaker. Røkt svinekam gir suppen en deilig dybde, mens grønnsakene tilfører friskhet og tekstur. Perfekt for kalde høstdager når du trenger noe som både varmer og metter. Server gjerne med flatbrød eller godt brød for en ekstra god opplevelse. (mer…)

Matpakkebrød i langpanne

Matpakkebrød i langpanne

Enkelt å lage, perfekte til matpakken  

Dette matpakkebrødet er superenkelt å lage, perfekt til travle dager. Du trenger verken å kjevle eller forme brødet – bare klem deigen flat i en langpanne og del opp i ruter. Dette gir myke og luftige brød som er perfekte til matpakken. (mer…)