Hjemmelaget hamburgerbrød

Hjemmelaget hamburgerbrød

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Hjemmelaget hamburgerbrød

Hjemmelaget hamburgerbrød


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Description

8 burgerbrød


Ingredients

Scale
  • 550 g hvetemel
  • 1/2 pk gjær
  • 1 ts salt
  • 1 ss sukker
  • 50 g smør
  • 3 dl melk
  • 1 egg
  • sesamfrø
  • egg til pensling
 

Instructions

  1. Bland sammen hvetemel, gjær, sukker og salt.
  2. Smelt smør i en kasserolle og ha i melk, varm opp til 37C grader
  3. Bland melk/smør sammen med det tørre og elt i 5-10 minutter.
  4. Dekk til deigen med plast og la heve i ca en times tid.
  5. Del deigen inn i 8 emner og trill de til boller. Klem de litt flate med hånden eller ved hjelp av et kjevle.
  6. La etterheve 30 minutter, pensle de med pisket egg og strø over sesamfrø.
  7. Stek de på 180C grader i 15-20 minutter til de er gyldne.

Hjemmelaget hamburgerbrød

Sliders

Denne oppskriften er til 8 store hamburgerbrød, men om du vil lage små søte sliders eller små mini hamburgere, del deigen inn i 24 emner og stek de til de er gyldne og gjennomstekt.

Hjemmelaget hamburgerbrødHjemmelaget hamburgerbrød

Hjemmelaget hamburgerbrød

 

fortsatt sulten? her er mer...
Cookie brownie

Nærbilde av en saftig cookie brownie med mørk sjokolade og et hint av Maldon saltflak.

Cookie Brownie med Maldon Saltflak – Den Perfekte Kombinasjonen!

Er du på jakt etter en oppskrift som kombinerer den rike smaken av mørk sjokolade med et hint av salt? Da er disse cookie brownies med Maldon saltflak akkurat det du trenger!

Disse browniesene er perfekt balansert – myke og seige på innsiden, med en deilig sprø kant. Det er noe magisk med den enkle kombinasjonen av mørk sjokolade og et lett dryss med Maldon saltflak. Saltet fremhever den intense sjokoladesmaken og gir et ekstra lag med kompleksitet som gjør disse browniesene helt uimotståelige. (mer…)

Kjøttsuppe med røkt svinekam

Kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker som gulrot, potet, sellerirot, og purre.

Klassisk kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker

Denne klassiske kjøttsuppen er full av smak fra sesongens beste rotgrønnsaker. Røkt svinekam gir suppen en deilig dybde, mens grønnsakene tilfører friskhet og tekstur. Perfekt for kalde høstdager når du trenger noe som både varmer og metter. Server gjerne med flatbrød eller godt brød for en ekstra god opplevelse. (mer…)

Matpakkebrød i langpanne

Matpakkebrød i langpanne

Enkelt å lage, perfekte til matpakken  

Dette matpakkebrødet er superenkelt å lage, perfekt til travle dager. Du trenger verken å kjevle eller forme brødet – bare klem deigen flat i en langpanne og del opp i ruter. Dette gir myke og luftige brød som er perfekte til matpakken. (mer…)