One pot pasta – spaghetti carbonara

Alt i en gryte

Er du litt umotivert til å lage middag og ønsker noe som lager seg selv, da må du prøve å lage en one-pot pasta gryte, eller alt i en gryte som det heter på Norsk. 

one pot pasta - carbonara

One-pot pasta går ut på at du har alle ingrediensene sammen med pastaen og koker alt i samme slengen, enkelt ikke sant? I denne varianten er det kun baconet jeg steker før jeg har resten oppi, på med lokk og så koker det ca 10 minutter til pastaen er al dente, så det vil si at denne middagen er ferdig på 20-25 minutter, helt genialt spør du meg.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

One pot pasta – spaghetti carbonara


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Description

3 porsjoner


Ingredients

Scale
  • 200 g bacon
  • 220 g spaghetti
  • 3 fedd hvitløk
  • 4,5 dl vann
  • 1 ss kyllingfond
  • 2 dl fløte
  • 1,5 dl parmesan, raspet
  • Fersk timian og pepper til servering.
 

Instructions

  1. Skjær bacon i grove biter og stek de i en stor panne som har tilhørende lokk.
  2. Når baconet er gyldent og gjennomstekt tilsetter du pasta, hvitløk, kraft, hvitløk og fløte.
  3. La det få et oppkok og senk temperaturen, sett på lokk.
  4. Kok 10-15 minutter, rør innimellom og kok til pastaen er al dente, ha i litt mer vann om det er nødvendig.
  5. Server med finhakket timian og litt nykvernet pepper.

one pot pasta - carbonara

fortsatt sulten? her er mer...
Cookie brownie

Nærbilde av en saftig cookie brownie med mørk sjokolade og et hint av Maldon saltflak.

Cookie Brownie med Maldon Saltflak – Den Perfekte Kombinasjonen!

Er du på jakt etter en oppskrift som kombinerer den rike smaken av mørk sjokolade med et hint av salt? Da er disse cookie brownies med Maldon saltflak akkurat det du trenger!

Disse browniesene er perfekt balansert – myke og seige på innsiden, med en deilig sprø kant. Det er noe magisk med den enkle kombinasjonen av mørk sjokolade og et lett dryss med Maldon saltflak. Saltet fremhever den intense sjokoladesmaken og gir et ekstra lag med kompleksitet som gjør disse browniesene helt uimotståelige. (mer…)

Kjøttsuppe med røkt svinekam

Kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker som gulrot, potet, sellerirot, og purre.

Klassisk kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker

Denne klassiske kjøttsuppen er full av smak fra sesongens beste rotgrønnsaker. Røkt svinekam gir suppen en deilig dybde, mens grønnsakene tilfører friskhet og tekstur. Perfekt for kalde høstdager når du trenger noe som både varmer og metter. Server gjerne med flatbrød eller godt brød for en ekstra god opplevelse. (mer…)

Matpakkebrød i langpanne

Matpakkebrød i langpanne

Enkelt å lage, perfekte til matpakken  

Dette matpakkebrødet er superenkelt å lage, perfekt til travle dager. Du trenger verken å kjevle eller forme brødet – bare klem deigen flat i en langpanne og del opp i ruter. Dette gir myke og luftige brød som er perfekte til matpakken. (mer…)