Gratinert søtpotet

gratinert søtpotet
SPONSORED O&CO

Søtpotet

Jeg har et oppheng i søtpotet fortiden, den er allsidig og kan brukes til mye godt, alt fra å ha søtpotet i pannekaker, supper og til å lage toast bestående av søtpotet. Tenkte å dele noen måter jeg bruker søtpotet denne uken, så stay tuned!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
gratinert søtpotet

Gratinert søtpotet


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Description

Passer å servere til både fisk og kjøtt


Ingredients

Scale
  • 1 stor søtpotet
  • 1 stor potet
  • 1 løk
  • 5 ss olivenolje, Mantinea O&CO
  • 1 dl parmesan, revet
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ts urtesalt for pasta og salat O&CO
  • 1 ts provence urtemix O&CO
  • 1/4 ts peppermix O&CO
 

Instructions

  1. Rensk potet og løk, skjær de i tynne skiver, bruk gjerne en mandolin.
  2. Stable løk og potet om hverandre i en ildfast form.
  3. Bland parmesan sammen med olivenolje og krydder, pensle potet og løk med blandingen, få den gjerne litt mellom lagene.
  4. Dekk formen med aluminiumsfolie og stek i 20 minutter på 200C grader. Fjern folien og stek videre i 30-40 minutter, stikk en gaffel inn i kjernen på poteten for å kjenne om den er gjennomstekt.

gratinert søtpotet

Om du vil ha potetene litt spicy kan du bruke litt av chilioljen til O&CO, du kan også bytte ut hvitløken med Oliviers sin hvitløksolje. 

gratinert søtpotet

gratinert søtpotet

Jeg har delt potet og løkskivene i to for å tilpasse de til den ildfaste formen jeg brukte.

gratinert søtpotet

fortsatt sulten? her er mer...
Cookie brownie

Nærbilde av en saftig cookie brownie med mørk sjokolade og et hint av Maldon saltflak.

Cookie Brownie med Maldon Saltflak – Den Perfekte Kombinasjonen!

Er du på jakt etter en oppskrift som kombinerer den rike smaken av mørk sjokolade med et hint av salt? Da er disse cookie brownies med Maldon saltflak akkurat det du trenger!

Disse browniesene er perfekt balansert – myke og seige på innsiden, med en deilig sprø kant. Det er noe magisk med den enkle kombinasjonen av mørk sjokolade og et lett dryss med Maldon saltflak. Saltet fremhever den intense sjokoladesmaken og gir et ekstra lag med kompleksitet som gjør disse browniesene helt uimotståelige. (mer…)

Kjøttsuppe med røkt svinekam

Kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker som gulrot, potet, sellerirot, og purre.

Klassisk kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker

Denne klassiske kjøttsuppen er full av smak fra sesongens beste rotgrønnsaker. Røkt svinekam gir suppen en deilig dybde, mens grønnsakene tilfører friskhet og tekstur. Perfekt for kalde høstdager når du trenger noe som både varmer og metter. Server gjerne med flatbrød eller godt brød for en ekstra god opplevelse. (mer…)

Matpakkebrød i langpanne

Matpakkebrød i langpanne

Enkelt å lage, perfekte til matpakken  

Dette matpakkebrødet er superenkelt å lage, perfekt til travle dager. Du trenger verken å kjevle eller forme brødet – bare klem deigen flat i en langpanne og del opp i ruter. Dette gir myke og luftige brød som er perfekte til matpakken. (mer…)