Søtpotet
Jeg har et oppheng i søtpotet fortiden, den er allsidig og kan brukes til mye godt, alt fra å ha søtpotet i pannekaker, supper og til å lage toast bestående av søtpotet. Tenkte å dele noen måter jeg bruker søtpotet denne uken, så stay tuned!
PrintGratinert søtpotet
5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star
No reviews
- Author: Renate Rust
Description
Passer å servere til både fisk og kjøtt
Ingredients
Scale
- 1 stor søtpotet
- 1 stor potet
- 1 løk
- 5 ss olivenolje, Mantinea O&CO
- 1 dl parmesan, revet
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 1 ts urtesalt for pasta og salat O&CO
- 1 ts provence urtemix O&CO
- 1/4 ts peppermix O&CO
Instructions
- Rensk potet og løk, skjær de i tynne skiver, bruk gjerne en mandolin.
- Stable løk og potet om hverandre i en ildfast form.
- Bland parmesan sammen med olivenolje og krydder, pensle potet og løk med blandingen, få den gjerne litt mellom lagene.
- Dekk formen med aluminiumsfolie og stek i 20 minutter på 200C grader. Fjern folien og stek videre i 30-40 minutter, stikk en gaffel inn i kjernen på poteten for å kjenne om den er gjennomstekt.
Om du vil ha potetene litt spicy kan du bruke litt av chilioljen til O&CO, du kan også bytte ut hvitløken med Oliviers sin hvitløksolje.
Jeg har delt potet og løkskivene i to for å tilpasse de til den ildfaste formen jeg brukte.