Kolakaker

kolakake colakakeKolakaker eller colakake som mange kaller de, mange tror de inneholder cola, men kola betyr ganske enkelt karamell på svensk. Disse vanvittig gode kakene smaker virkelig karamell og smelter på tungen. De er så gode at det er vanskelig å slutte når du først har spist en. De er enkle å lage og det tar ikke så lang tid mikse sammen deigen for å lage disse kjeksene.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
kolakake colakake

Kolakaker


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Ingredients

Scale

200 g sukker
200 g smør
2 ss sirup
2 ts natron
2 ts vaniljesukker
300 g hvetemel


Instructions

  1. Pisk sukker og romtemperert smør hvitt.
  2. Tilsett resten av ingrediensene og bland godt.
  3. Del deigen i fire, rull ut fire pølser som er like lang som stekebrettet.
  4.  Legg de på et stekebrett dekket med bakepapir, klem pølsene litt flate.
  5. Stek i en forvarmet ovn på 175C grader i 15-20 minutter til kakene er blitt gyldne.
  6.  Bruk en pizzahjul eller en kniv til å dele kakene inn i mindre biter, gjør dette når de fortsatt er varme. 7. 
  7. Avkjøl på rist.

kolakake colakake

kolakake colakake kolakake colakake 

fortsatt sulten? her er mer...
Cookie brownie

Nærbilde av en saftig cookie brownie med mørk sjokolade og et hint av Maldon saltflak.

Cookie Brownie med Maldon Saltflak – Den Perfekte Kombinasjonen!

Er du på jakt etter en oppskrift som kombinerer den rike smaken av mørk sjokolade med et hint av salt? Da er disse cookie brownies med Maldon saltflak akkurat det du trenger!

Disse browniesene er perfekt balansert – myke og seige på innsiden, med en deilig sprø kant. Det er noe magisk med den enkle kombinasjonen av mørk sjokolade og et lett dryss med Maldon saltflak. Saltet fremhever den intense sjokoladesmaken og gir et ekstra lag med kompleksitet som gjør disse browniesene helt uimotståelige. (mer…)

Kjøttsuppe med røkt svinekam

Kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker som gulrot, potet, sellerirot, og purre.

Klassisk kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker

Denne klassiske kjøttsuppen er full av smak fra sesongens beste rotgrønnsaker. Røkt svinekam gir suppen en deilig dybde, mens grønnsakene tilfører friskhet og tekstur. Perfekt for kalde høstdager når du trenger noe som både varmer og metter. Server gjerne med flatbrød eller godt brød for en ekstra god opplevelse. (mer…)

Matpakkebrød i langpanne

Matpakkebrød i langpanne

Enkelt å lage, perfekte til matpakken  

Dette matpakkebrødet er superenkelt å lage, perfekt til travle dager. Du trenger verken å kjevle eller forme brødet – bare klem deigen flat i en langpanne og del opp i ruter. Dette gir myke og luftige brød som er perfekte til matpakken. (mer…)