Kolakaker eller colakake som mange kaller de, mange tror de inneholder cola, men kola betyr ganske enkelt karamell på svensk. Disse vanvittig gode kakene smaker virkelig karamell og smelter på tungen. De er så gode at det er vanskelig å slutte når du først har spist en. De er enkle å lage og det tar ikke så lang tid mikse sammen deigen for å lage disse kjeksene.
PrintKolakaker
5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star
No reviews
- Author: Renate Rust
Ingredients
Scale
200 g sukker
200 g smør
2 ss sirup
2 ts natron
2 ts vaniljesukker
300 g hvetemel
Instructions
- Pisk sukker og romtemperert smør hvitt.
- Tilsett resten av ingrediensene og bland godt.
- Del deigen i fire, rull ut fire pølser som er like lang som stekebrettet.
- Legg de på et stekebrett dekket med bakepapir, klem pølsene litt flate.
- Stek i en forvarmet ovn på 175C grader i 15-20 minutter til kakene er blitt gyldne.
- Bruk en pizzahjul eller en kniv til å dele kakene inn i mindre biter, gjør dette når de fortsatt er varme. 7.
- Avkjøl på rist.