Gode sommerminner
Åh, rabarbra! Blir nesten litt nostalgisk når jeg skrive om det, minner meg om sommer og da jeg var liten og spiste rabarbra som jeg dyppet i kopp med sukker.
I dag har jeg laget litt forskjellig med rabarbra og jeg må bare dele oppskriften på denne kaken som smakte nydelig sammen med vaniljeis.
PrintRabarbrakake med mandler
5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star
No reviews
- Author: Renate Rust
Ingredients
Scale
- 125 g smør
- 3 dl sukker
- 3 egg
- 2 ts bakepulver
- 3 ts vaniljesukker
- 3 dl hvetemel
- 100 g mandler
- 200 g rabarbra
- 2 ss sukker
- kanel
Instructions
- Pisk smør og sukker hvitt og luftig.
- Pisk inn ett egg om gangen.
- Tilsett bakepulver, bakepulver og mel, bland godt til en smidig blanding.
- Ha deigen i en rund springform, grovhakk mandlene og ha oppå deigen.
- Rensk rabarbra og skjær de slik de er ca. 1/2 cm tykk og 5 cm. lang, bland inn sukker slik det blir jevnt fordelt rundt rabarbraen, ha på toppen av kaken og dryss over litt kanel.
- Stek i en forvarmet ovn på 200C grader i 35-40 minutter til kaken er gjennomstekt.